accesskey_mod_content

Espanya se situa en la llista de ‘Top Performers’ segons l'informe “UNITED NATIONS I-GOVERNMENT SURVEY 2018”

  • Opinar
  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

27 juliol 2018

L'informe UNITED NATIONS I-GOVERNMENT SURVEY 2018 assenyala a Espanya en la llista de països amb un alt rendiment mantenint a més la posició 17ª en la llista global i la 10ª en l'àmbit dels països europeus.
 

L'OBSAE en la seua labor d'anàlisi i difusió de la situació de l'Administració Electrònica a Espanya col·labora amb entitats internacionals com la Comissió Europea, l'OECD i l'ONU per a la definició i posterior mesurament de les actuacions espanyoles en diferents estudis internacionals.

En concret, Nacions Unides publica l'informe «United Nations I-Government Survey» des de 2001. Es tracta de l'únic informe global que avalua l'estat de desenvolupament de l'administració electrònica de tots els Estats Membres de l'ONU. Esta avaluació no pretén proporcionar una mesura absoluta, sinó aportar una visió de la situació relativa d'uns països amb uns altres. En este sentit l'informe proporciona, particularment en esta edició de 2018, informació que ajude a evidenciar el potencial de l'administració electrònica com a suport a l'assoliment de societats sostenibles i resilientes i de l'Agenda 2030.

Segons l'informe « UN eGovernment survey 2018(Obri en nova finestra) », Espanya figura, com se subratlla de forma explícita, en la llista de països amb un alt rendiment (Top Performers) d'acord amb l'índex de desenvolupament de l'administració electrònica (I-Government Development Index, EGDI), juntament amb països tals com Dinamarca, Finlàndia, República de Corea, Països Baixos, Austràlia, Japó, Nova Zelanda, Regne Unit i Estats Units.

Top 10 Performers in 2018

A més, Espanya manté el lloc número 17 respecte a l'edició de 2016, i en el lloc número 10 en l'àmbit dels països europeus.

Leading countries in i-government development

L'informe apunta també que Europa manté el lideratge en el desenvolupament de l'administració electrònica, de manera que dels 20 primers països de la llista 14 són europeus i que cap país europeu qualifica per davall de ‘High Level’ en l'índex de desenvolupament de l'administració electrònica (I-Government Development Index, EGDI).

Level of i-government development in European Union member states

Altres dades d'Espanya arreplegats en l'informe són que figura amb un ‘molt alt’ (Very High) en l'indicador de participació electrònica, ‘I-Participation’, així com en l'indicador de servicis en línia ‘Online Service Index’.

I-participation index

Més informació sobre el posicionament d'Espanya en diferents estudis internacionals disponible en la secció del PAe “ Resum del posicionament d'Espanya en el context internacional” .

Més informació sobre el context d'este informe

Nacions Unides publica l'informe «United Nations I-Government Survey» des de 2001, de manera que l'actual, la de 2018, és la desena edició del mateix. És l'únic informe global que avalua l'estat de desenvolupament de l'administració electrònica de tots els Estats Membres de l'ONU. Esta avaluació no pretén proporcionar una mesura absoluta, sinó aportar una visió de la situació relativa d'uns països amb uns altres. En este sentit l'informe proporciona, particularment en esta edició de 2018, informació que ajude a evidenciar el potencial de l'administració electrònica com a suport a l'assoliment de societats sostenibles i resilientes i de l'Agenda 2030.

El marc metodològic de l'informe es basa en una visió que incorpora tres dimensions: l'adequació de la infraestructura de telecomunicacions, la capacitat dels recursos humans per a promoure i utilitzar les TIC, i la disponibilitat de servicis i continguts en línia.  En particular, l'índex de desenvolupament de l'administració electrònica (I-Government Development Index, EGDI) és un índex compost basat en la mitjana ponderada de tres índexs normalitzats. Un terç es deriva d'un Índex d'Infraestructura de Telecomunicacions basat en dades proporcionades per la Unió Internacional de Telecomunicacions (ITU), un terç d'un Índex de Capital Humà basat en dades proporcionades per UNESCO, i un terç de l'Índex de Servicis en línia basat en dades recopilades d'un qüestionari d'enquesta independent, realitzat per UNDESA, que avalua la presència nacional en línia dels 193 Estats Membres de les Nacions Unides.

Font original de la notícia  (Obri en nova finestra)

  • Interoperabilitat
  • Secretària General d'Administracion Digital i Observatori d'Administracion Electronica