" /> PAe - La Guia de normes de seguretat de l'Esquema Nacional de Seguretat
accesskey_mod_content

La Guia de normes de seguretat de l'Esquema Nacional de Seguretat

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

28 febrer 2018

Logo CCN-CERT

S'actualitza la Guia CCN-STIC 821 "Guia de Normes de Seguretat de l'ENS" com a part del conjunt de normes desenvolupades pel Centre Criptològic Nacional per a la implementació de l'Esquema Nacional de Seguretat en el Sector Públic. 

El  CCN-CERT(Obri en nova finestra)  ha actualitzat en el seu portal web la  Guia CCN-STIC 821 de Normes de Seguretat en l'Esquema Nacional de Seguretat (ENS)(Obri en nova finestra)  que el seu objectiu és proporcionar una guia de la relació de Normes de Seguretat per a les entitats de l'àmbit d'aplicació del Reial decret 3/2010, pel qual es regula l'ENS.

El Centre Criptològic Nacional assenyala que la publicació -l'objecte de la qual és la protecció dels servicis prestats als ciutadans i entre les diferents administracions- i el compliment d'aquestes normes en general, contribuiran a l'aprofitament dels recursos i sistemes d'informació per part de les Administracions públiques, assegurant la protecció dels drets dels ciutadans i de les seues dades en les seues relacions amb estes. 

La Guia CCN-STIC 821 realitza una introducció a les Normes de Seguretat i el seu àmbit d'aplicació, així com un apartat de regulacions internes a les entitats del Sector Públic i les Guies CCN-STIC com a font de models de normes.

El document inclou, a més, una secció de convencions usades i contingut i el desenvolupament normatiu de la política de seguretat. Finalment, s'afig un apartat de mètriques i indicadors de compliment, així com una bibliografia de referència.

Font ogriginal de la notícia(Obri en nova finestra) .

  • Seguretat