accesskey_mod_content

Nova versió de la ferramenta PILAR amb importants novetats per a complir amb el RGPD

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

26 febrer 2018

logo CCN-CERT

Esta versió inclou un mòdul de compliment que permet als organismes del sector públic verificar els requisits establits en el Reglament General de Protecció de Dades (RGPD)

Es troba disponible en portal de el CCN-CERT(Obri en nova finestra) , una nova versió de la ferramenta d'anàlisi de riscos PILAR. Es tracta de la versió 7.1.1 que inclou un mòdul de compliment que permet als organismes del sector públic verificar els requisits establits en Reglament Europeu de Protecció de Dades(Obri en nova finestra) (RGPD), facilitant la gestió normativa tant del Reglament com de l'Esquema Esquema Nacional de Seguretat (ENS) .

Unes altres de les novetats de la nova versió és la possibilitat de definir escenaris de risc i els controls de seguiment (accions de seguretat) i una manera mixta de dominis amb dependència. 

PILAR(Obri en nova finestra)  és una ferramenta d'anàlisi i gestió de riscos seguint la metodologia Magerit (Metodologia d'Anàlisi i Gestió de Riscos dels Sistemes d'Informació) i està desenvolupada i finançada parcialment pel CCN. S'actualitzen periòdicament i existixen diverses variants:

  • PILAR: versió íntegra de la ferramenta.
  • PILAR Basic: versió senzilla per a Pimes i Administració Local.
  • μPILAR: versió de PILAR reduïda, destinada a la realització d'anàlisi de riscos molt ràpids.
  • RMAT (Risk Management Additional Tools) Personalització de ferramentes.
     

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Seguretat
  • Servicis electrònics