accesskey_mod_content

Nova versió de l'eina PILAR amb importants novetats per complir amb el RGPD

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

26 febrer 2018

logo CCN-CERT

Aquesta versió inclou un mòdul de compliment que permet als organismes del sector públic verificar els requisits establerts en el Reglament General de Protecció de Dades (RGPD)

Es troba disponible al portal de el CCN-CERT(Obre en nova finestra) , una nova versió de l'eina d'anàlisi de riscos PILAR. Es tracta de la versió 7.1.1 que inclou un mòdul de compliment que permet als organismes del sector públic verificar els requisits establerts en Reglament Europeu de Protecció de Dades(Obre en nova finestra) (RGPD), facilitant la gestió normativa tant del Reglament com de l'Esquema Esquema Nacional de Seguretat (ENS) .

Unes altres de les novetats de la nova versió és la possibilitat de definir escenaris de risc i els controls de seguiment (accions de seguretat) i una manera mixta de dominis amb dependència. 

PILAR(Obre en nova finestra)  és una eina d'anàlisi i gestió de riscos seguint la metodologia Magerit (Metodologia d'Anàlisi i Gestió de Riscos dels Sistemes d'Informació) i està desenvolupada i finançada parcialment pel CCN. S'actualitzen periòdicament i existeixen diverses variants:

  • PILAR: versió íntegra de l'eina.
  • PILAR Basic: versió senzilla per a Pimes i Administració Local.
  • μPILAR: versió de PILAR reduïda, destinada a la realització d'anàlisi de riscos molt ràpids.
  • RMAT (Risk Management Additional Tools) Personalització d'eines.
     

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Seguretat
  • Serveis electrònics