accesskey_mod_content

La Plataforma Electrònica de la Diputació de Ciudad Real ha registrat 300.000 signatures digitals en 2017

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

20 febrer 2018

En l'actualitat, més de 30 ajuntaments i entitats signen regularment els seus documents en la Plataforma Provincial d'Administració Electrònica.

La Plataforma d'Administració Electrònica de la Diputació de Ciudad Real ha registrat 300.000 signatures digitals en 2017, la qual cosa suposa un increment del 40 per cent pel que fa a l'exercici anterior, que també va resultar altament positiu en relació a 2015, amb una millora xifrada en el 25 per cent. I el còmput total des de 2012 és d'un milió de signatures digitals a través d'aquest suport.

A dia d'avui, més de 30 ajuntaments i entitats signen regularment els seus documents en la Plataforma Provincial d'Administració Electrònica, 11 més que en 2016. A més altres 23 consistoris estan en fase inicial i de proves, per la qual cosa s'espera el seu enlairament definitiu en 2018.

Els ajuntaments de les tres poblacions amb més habitants de la província han millorat les seves dades substancialment, destacant entre ells Puertollano, que ha multiplicat per dues el nombre de documents electrònics.

Pel que fa als municipis de entre 5.000 i 20.000 habitants, tots milloren, especialment La Solana, que ha multiplicat per tres les seves ja bons resultats de 2016. També és destacable l'esforç de Pedro Muñoz, Socuéllamos i Miguelturra, així com la entrada en els últims mesos dels Ajuntaments de Daimiel i Manzanares. I les dades de Argamasilla de Calatrava i Membrilla anticipen, així mateix, bons resultats en 2018.

Mereix igualment esment l'adaptació a l'Administració Electrònica dels pobles més petits, la qual cosa posa de manifest que la Plataforma de la Diputació de Ciudad Real està pensada per resoldre els problemes de tot tipus de consistoris. Plans manté el seu ritme de creixement sostingut que ho converteix en un referent; Alcolea ha multiplicat l'activitat per dues i han entrat en el quadre amb resultats extraordinaris ajuntaments com a Arenals, Alhambra, Ruidera, Piedrabuena, Granátula, Carrión o Valenzuela.

La clau per créixer en grau d'implantació de l'Administració Electrònica a la província resideix en la implicació dels funcionaris municipals i en la labor de difusió, informació i suport que desenvolupa l'equip que té encomanada aquesta parcel·la de la gestió en la Diputació de Ciudad Real. Durant 2018 s'accentuarà l'esforç seguint la programació prevista en el Pla Estratègic aprovat pel Ple a l'abril de 2016 i s'espera millorar els resultats.

Quant a les dades de la Diputació, en el que concerneix a grau d'implantació de l'Administració Electrònica també han millorat. S'han superat les 170.000 notificacions electròniques, sense paper i amb plenes garanties legals. I també durant 2017 el 71 per cent dels documents presentats en el registre de la Diputació van ser electrònics. S'estima que des de 2010 l'estalvi se situa en 22 milions d'euros si s'atén als sistemes europeus d'avaluació Atles i Aplica.

Totes les sol·licituds de subvencions tramitades per ajuntaments, associacions i altres entitats s'han signat de forma electrònica i també la major part dels documents presentats pels empleats públics i un alt percentatge de les factures de proveïdors.

D'altra banda, el 95 per cent dels documents que van sortir de la Diputació es van signar digitalment (34.717) i 7 de cada 10 notificacions van ser electròniques. I més de 2.100 persones físiques i jurídiques es van donar de alta en el sistema de notificacions electròniques "Compareix".

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Serveis electrònics