accesskey_mod_content

El Govern constituïx un grup interministerial que elaborarà el Pla per a la transformació digital de l'economia espanyola

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

20 febrer 2018

El Consell de Ministres ha donat llum verda a la creació d'un Grup de Treball format per nou Ministeris i la Oficina Econòmica del President del Govern, amb l'objectiu d'elaborar el Pla per a impulsar la transformació digital de l'economia espanyola.

El Pla arreplegarà les mesures i els instruments que, basats en tecnologies digitals, fomenten la millora de la competitivitat i el creixement econòmic.

El grup de treball, que estarà presidit pel Secretari d'Estat per a la Societat de la Informació i l'Agenda Digital(Obri en nova finestra) , estarà integrat pel Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat(Obri en nova finestra) , Ministeri d'Hisenda i Funció Pública(Obri en nova finestra) , Ministeri de Presidència i Administracions Territorials(Obri en nova finestra) , Ocupació i Seguretat Social(Obri en nova finestra) , Educació, Cultura i Esport(Obri en nova finestra) , Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi ambient(Obri en nova finestra) , Sanitat, Servicis Socials i Igualtat(Obri en nova finestra) i Foment (Obri en nova finestra) així com l'Oficina Oficina Econòmica del President del Govern(Obri en nova finestra) .

El grup es posa en marxa per a assegurar una coordinació eficient entre els departaments ministerials que permeta maximitzar les sinergies que existixen entre totes les actuacions dirigides cap a la digitalització dels seus respectius àmbits.

En este sentit, el Pla haurà d'incloure una definició precisa de les actuacions que cada departament haurà de desenvolupar, especificant un calendari i els instruments que empraran.

Les mesures d'este pla s'integraran en Estratègia Digital per a una Espanya Intel·ligent(Obri en nova finestra) que actualment prepara el Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital(Obri en nova finestra) i seran coherents amb l'establit en els respectius plans i estratègies sectorials dels departaments que conformen el grup de treball.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Cooperació interadministrativa
  • Infraestructures i servicis comuns