accesskey_mod_content

ENISA publica el seu informe de ciberamenazas 2017

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

25 gener 2018

ENISA, l'Agència Europea de Ciberseguretat, en el seu informe de 2017 arreplega el panorama actual sobre ciberamenazas, mètodes de monetización, atacs a les democràcies, accions de guerra cibernètica, la transformació d'infraestructures malicioses i la dinàmica dins dels grups d'agents d'amenaça.

En esta, la seua sisena edició de l'informe anual de l'agència, s'ha avaluat i analitzat estos aspectes i, a més, s'ha recopilat informació sobre operacions reeixides contra la ciberdelinqüència, com el tancament de mercats clandestins i llocs web il·legals situats en la darkweb, entre uns altres.

Com a novetat, enguany ENISA(Obri en nova finestra) ha llançat una aplicació web que conté informació sobre les 15 principals amenaces cibernètiques oposades en 2017. L'aplicació està disponible en  etl.enisa.europa.eu.

A més de les 15 principals amenaces cibernètiques, que també es presenten en l'aplicació web, l'ETL 2017 cobrix els agents d'amenaces, atacs comuns i tendències. Identifica els temes pendents que es basen en estes tendències i presenta recomanacions polítiques, empresarials i d'investigació/educatives, que es tindran en compte per a les futures activitats d'ENISA/UE i per les seues parts interessades.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Seguretat