accesskey_mod_content

La Comissió Europea ha publicat l'eGovernment Benchmark 2017

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

10 gener 2018

L'estudi, basat en 10.000 llocs web en tots els països de la UE, se centra en el concepte de  “esdeveniment vital”. Els quatre esdeveniments contemplats en l'informe són: començar un negoci, perdre i trobar un treball, estudiar i la vida familiar.

Esta anàlisi realitzada baix l'auspici de la Comissió Europea(Obri en nova finestra) , es basa a avaluar quatre punts que són referència en el Pla d'acció 2020:

  • Centrat en l'usuari (citizen-centric),  en quina mesura un determinat servici es presta en línia. En l'anàlisi s'avalua aspectes com la usabilitat, l'experiència d'usuari, l'oferta en dispositius mòbils. En este punt es continua avançant en la dimensió quantitativa, amb més servicis en línia disponibles en 2016. No obstant açò, l'indicador de "mobilitat " encara està considerablement ressagat, en comparació dels altres dos indicadors ( “centrat en l'usuari” i “qualitat en la provisió del servici”)
  • Transparència, en quina mesura el Govern és transparent en la prestació d'eses servici: la seua responsabilitat i acompliment i sobre l'ús de les dades personals. El punt de la transparència ha tingut un avanç modest en tots els aspectes.
  • Mobilitat transfronterera, en quina mesura els usuaris de servicis públics  poden usar els en altres països europeus. Est és un element clau per als països membres de la UE, doncs un dels objectius és que els ciutadans  puguen usar els servicis en qualsevol lloc. A destacar que la mobilitat transfronterera d'empreses i ciutadans està millorant.
  • Elements habilitants, en quina mesura els països compten amb les condicions tècniques  per a facilitar els servicis en línia. Entre els elements habilitants se centra en els conceptes: la identitat electrònica, el document electrònic i experiència usuària entre uns altres. En este punt s'observen lleugers avanços sobre la disponibilitat de la identificació electrònica i l'ús del document electrònic.

Quan  l'avaluació dels esdeveniments vitals:

  • Iniciar i operar una empresa, és l'àrea en la qual més s'ha avança a Europa, arribant en algunes àrees a obtindre el màxim de puntuació  en diverses variables d'esta categoria.
  • Perdre i trobar treball, ha tingut un desenvolupament sostingut des de l'última l'última anàlisi en 2012(Obri en nova finestra) . Cada vegada s'utilitza més l'ID electrònica per a este tipus d'interaccions
  • Estudis, en esta àrea,  creix la prestació de servicis dins de les fronteres nacionals, així com en servicis transfronterer. Per primera vegada,  la disponibilitat en línia de servicis transfronterers ha superat la mobilitat transfronterera de negocis.
  • Vida de Família, este esdeveniment de vida s'avalua per primera vegada i és el menys madur amb escàs avanç, per la qual cosa necessita un progrés significatiu.

Els  Països  exemples de "millors pràctiques" són Malta i Portugal, amb quasi tots els servicis de govern electrònic automatitzats o completament en línia.

Es destaca la labor de Letònia, Suècia, França, els Països Baixos, Itàlia, Xipre, Suïssa, Bulgària, Grècia, Hongria i la República de Sèrbia.

Espanya, amb un 76%, està en  línia amb la mitjana-alta europea de penetració i digitalització, i es compara amb els millors països de la seua classe, Alemanya, Itàlia amb un 64% i França amb un 63%.

Espanya es troba entre els cinc països amb millor puntuació en   la disponibilitat d'identitat i document electrònic, juntament amb Malta, Portugal i Lituània. En l'esdeveniment de la vida, Malta és líder, seguit per Estònia, Letònia, Àustria i Espanya. També Espanya es troba ben posicionat en Govern obert, amb puntuació per damunt de la mitjana. En eixe escenari el millors són són del nord d'Europa (Dinamarca, Noruega, Suècia, Finlàndia, Estònia, Letònia, Lituània), més un país del sud d'Europa (Espanya).

L'informe conclou que els països de la UE estan avançant en la direcció correcta quant a la prestació de servicis públics digitals, però encara queden qüestions importants per resoldre, especialment entorn de/entorn de la transparència.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Infraestructures i servicis comuns
  • Ciutadà