accesskey_mod_content

Espanya se situa en segona posició en l'índex de maduresa de Dades Obertes 2017

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

22 novembre 2017

Segons dades de l'informe Open Data Maturity in Europe 2017, Espanya continua en les posicions de cap del rànquing que mesura la maduresa de les dades obertes a Europa, després d'haver-ho liderat l'any passat.

Ja es troba disponible l'informe Open Data Maturity in Europe 2017(Obre en nova finestra) que elabora el Portal de Dades Europeu. És la tercera edició d'aquest informe que analitza una sèrie d'indicadors per mesurar la maduresa de les dades obertes en tota Europa. Aquests indicadors cobreixen el nivell de desenvolupament de les polítiques nacionals que promouen les dades obertes, una avaluació de les característiques disponibles als portals de dades nacionals, així com l'impacte de les dades obertes.

Espanya se situa en segona posició, en el grup de líders o marcadors de tendències, juntament amb Irlanda, Holanda, França i Finlàndia. Malgrat haver perdut el lideratge que ostentava en 2016, segueix en les posicions de cap i ha millorat respecte a l'any anterior.

Espanya ha aconseguit la plena maduresa en l'indicador sobre l'impacte de les dades obertes, obtenint la màxima puntuació en els 3 subindicadores: impacte social, econòmic i polític. També s'ha millorat la puntuació en l'indicador d'ús de dades obertes, a causa d'una major disponibilitat de conjunts de dades llegibles per màquina, més visitants estrangers al portal i pel monitoratge del tráfico del portal. En canvi, ha disminuït lleument la puntuació en la política de dades obertes, a causa de les normes de llicenciament i perquè l'enfocament sobre com obrir dades no ha canviat des de mitjan 2016.

L'informe destaca el significatiu progrés que ha aconseguit Europa en els últims dos anys en matèria de Dades Obertes, encara que encara queda camí per millorar, i proposa una sèrie de recomanacions per continuar evolucionant i, amb això, contribuir a l'economia de dades europea.

  • Govern obert, Informes i Estudis