accesskey_mod_content

El Parlament Europeu arriba a un acord sobre la iniciativa WiFi4EU

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

30 maig 2017

logo Comissió Europea

El Parlament Europeu, el Consell i la Comissió han aconseguit, finalment, un acord polític sobre la iniciativa WiFi4EU. Suposa la instal·lació de xarxes Wi-Fi d'accés gratuït en espais públics (com a places, parcs, hospitals...) de les entitats locals de tota la Unió.

Com ha assenyalat el President de la  Comissió(Obri en nova finestra) , Jean-Claude Juncker, la  Iniciativa WiFi4EU(Obri en nova finestra)  contribuirà al fet que "tots els pobles europeus i totes les ciutats tinguen accés gratuït a Internet sense fil en els principals centres de la vida pública per a 2020".

El Vice-president a càrrec del Mercat Únic Digital, Andrus Ansip, va donar la benvinguda a l'acord i va comentar als mitjans que l'estratègia del Mercat Únic Digital té com a objectiu construir una Europa plenament connectada on tots tinguen accés a xarxes digitals d'alta qualitat. La Iniciativa WiFi4EU millorarà la connectivitat en particular on l'accés a Internet és limitat WiFi4EU és un primer pas benvingut. Però encara queda molt per fer per a aconseguir una connectivitat d'alta velocitat en tot el territori de la UE -com millorar la coordinació a nivell europeu de l'espectre i estimular les inversions en el sector d'alta tecnologia- en paraules del Vice-president.

L'acord polític inclou el compromís de les tres institucions de garantir que s'assignarà un import global de 120 milions d'euros per a finançar equips per a servicis públics de Wi-Fi gratuït en 6.000 a 8.000 municipis de tots els Estats membres. Les fonts específiques de finançament es finalitzaran en els debats legislatius en curs sobre la revisió de l'actual programa marque financer plurianual. Les autoritats locals podran sol·licitar finançament una vegada que es creu el sistema.

En la pràctica, les autoritats públiques locals (municipis o grups de municipis) que desitgen oferir Wi-Fi en àrees on encara no existix una oferta pública o privada similars podran sol·licitar finançament a través d'un procés simple i no burocràtic. Una subvenció assignada en forma de cupons s'utilitzarà per a comprar i instal·lar equips d'última generació, és a dir, punts d'accés sense fils locals, mentre que l'autoritat pública cobrirà els costos de funcionament de la connexió en si.

La Iniciativa WiFi4EU, anunciada pel President Juncker en el seu discurs sobre l'estat de la Unió al setembre de 2016, forma part de l'ambiciosa revisió de les normes de la UE sobre les telecomunicacions, incloent noves mesures per a satisfer les creixents necessitats de connectivitat dels europeus i augmentar la competitivitat d'Europa.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Ciutadà
  • Cooperació interadministrativa
  • Infraestructures i servicis comuns