accesskey_mod_content

Entrega de premis Sharing and Reuse a Lisboa

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

31 març 2017

logo Comissió Europea

El passat 29 de març es van lliurar els Premis Sharing and Reuse als projectes més destacats d'administració electrònica en el marc de la conferència homònima celebrada a Lisboa. Entre els guanyadors, quatre institucions espanyoles.

L'anunci públic dels guanyadors va tenir lloc durant la cerimònia d'entrega de premis en la Conferència de Sharing & Reuse el 29 de març a Lisboa, Portugal. El primer i el segon premi (de 15.000 i 10.000 euros respectivament) van ser atorgats als equips guanyadors en cada categoria. Les solucions qualificades en tercer i quart lloc, van rebre un certificat d'excel·lència. A totes les administracions públiques les solucions de les quals van ser seleccionades se'ls va donar l'oportunitat de presentar-les en la conferència. Les presentacions estaran disponibles en breu a la web de la Comunitat de Sharing and Reuse(Obre en nova finestra) de Joinup.

L'objectiu dels premis del concurs de Sharing & Reuse de la Comissió Europea és sensibilitzar sobre els beneficis de compartir i reutilitzar solucions TIC en el sector públic.

Un total de 100.000€ es van lliurar a administracions públiques que van aconseguir beneficis per mitjà de la compartició de solucions TIC i que van tenir un potencial per a una reutilització més àmplia a Europa. Entre ells, va haver-hi quatre espanyoles:

  • La Generalitat Valenciana amb gvSIG Desktop, Sistema d'Informació Geogràfica lliure, que va guanyar el primer premi en la categoria Cross Border.
  • L'Institut Municipal d’Informàtica de l'Ajuntament de Barcelona que es va ocupar el tercer lloc en la mateixa categoria amb Sentilo, plataforma de sensors i actuadors dissenyada per a un entorn SmartCity.
  • REGWEB, la plataforma de gestió de registres presencials d'entrada i sortida d'un organisme, va fer que el Govern de les Illes Balears aconseguís el tercer lloc en la Categoria Regional.
  • La Diputació d'Albacete va ser l'altre organisme espanyol que es va portar un tercer premi (en aquest cas en la Categoria Local) amb SEDIPUALBA, un conjunt de serveis comuns per a una gestió administrativa digital completa.

La resta dels premiats i més informació, està disponible a la web dels premis Sharing and Reuse(Obre en nova finestra) .

 

  • Govern obert
  • Serveis electrònics