accesskey_mod_content

Disponibles els mòduls formatius en matèria de dades obertes

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

28 març 2017

Logo Dades.gob

S'han posat a disposició al portal datos.gob.es un conjunt de vuit unitats didàctiques que permetran al lector introduir-se al món de les Dades Obertes, els seus beneficis, marc regulatori i la tecnologia associada.

Dins de la iniciativa Aporta(Obre en nova finestra) , promoguda per els  Ministeris d'Energia, Turisme i Agenda Digital(Obre en nova finestra)  i  Hisenda i Funció Pública(Obre en nova finestra) , i l'entitat Red.es(Obre en nova finestra) , s'ha preparat un conjunt de materials formatius que tenen per objecte instruir al lector en les polítiques de dades obertes del Govern d'Espanya.

El material està ja disponible(Obre en nova finestra) i consta de vuit unitats didàctiques que ens apropen als conceptes bàsics del moviment d'obertura de dades, les bones pràctiques en la implementació de les polítiques de dades obertes i la seva reutilització, les pautes metodològiques per a l'obertura, normatives tècniques o les eines més destacades per al tractament de dades entre altres aspectes.

Totes les unitats es distribueixen sota la llicència Creative Commons Share-Alike Attribution Licence (CC-BY-SA) que permet copiar, distribuir el material en qualsevol mitjà o format i adaptar-ho per crear nous recurs a partir d'ell.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Govern obert
  • Programari Lliure