accesskey_mod_content

Naixen els Premis Aporta

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

22 juny 2017

La primera edició dels Premis Aporta sorgix per a divulgar i reconéixer projectes innovadors que reutilitzen dades públiques.

Els Premis Aporta 2017, una iniciativa promoguda per la Secretaria d'Estat per a la Societat de la Informació i l'Agenda Digital, l'Entitat Pública Empresarial  Red.es(Obri en nova finestra)  i la Secretaria General d'Administració Digital, naixen amb la pretensió de divulgar i reconéixer casos d'èxit que servisquen a altres professionals del sector públic per a innovar i apostar per la reutilització de dades obertes com a motor de transformació digital i la innovació. 

Les empreses que desitgen participar tenen fins al pròxim 12 de setembre per a presentar projectes desenvolupats en els dos últims anys en els quals la reutilització de dades haja contribuït a generar valor social, nous negocis  i/o millores per a la societat.

Les candidatures, que hauran de referir iniciatives que hagen fet ús de dades obertes públics generats per les AA.PP. o de dades oferides per entitats privades, hauran de presentar-se a través de el formulari disponible en la  seu electrònica de Red.es(Obri en nova finestra) .

Els projectes seran avaluats durant el mes de setembre per representants de la Iniciativa Aporta. Es tindrà en compte l'originalitat, la utilitat i l'impacte de la iniciativa en termes de destinataris beneficiats.

Les dos millors iniciatives rebran un reconeixement en el 'Encontre Aporta' que tindrà lloc a la fi d'octubre de 2017.

S'espera generar molts casos d'èxit en la reutilització de dades públiques perquè servisca a d'altres professionals del sector privat per a innovar i apostar per l'ús de dades generades per les Administracions Públiques com a font d'avantatges competitius.

Font original de la notícia  (Dades.gob)

Font original de la notícia  (Red.es)

Bases dels Premis Aporta

  • Govern obert, Informes i Estudis
  • Ciutadà
  • Cooperació interadministrativa