accesskey_mod_content

MARTA, nova ferramenta d'anàlisi de fitxers del CCN-CERT

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

27 febrer 2017

Esta plataforma avançada de sandboxing està dedicada a l'anàlisi automatitzada de múltiples tipus de fitxers que puguen tindre algun comportament maliciós. En una primera fase, MARTA ha sigut destinada a totes les organitzacions que es troben adherides al Sistema d'Alerta Primerenca, SAT, del CERT Governamental Nacional. 

Amb la finalitat de poder analitzar de forma automàtica les característiques d'aquells fitxers dels quals es tinga sospita d'un comportament maliciós, el CCN-CERT ha desenvolupat la ferramenta MARTA. Esta plataforma avançada de sandboxing  pot analitzar tant executables, com a documents d'office o pdf.

En una primera fase, esta ferramenta està destinada a totes les organitzacions que es troben adherides a el Sistema d'Alerta Primerenca del CCN-CERT.  Entre els principals avantatges d'esta ferramenta es troba la detecció precoç d'amenaces provinents de codi nociu, analitzant el comportament d'un fitxer en uns sistemes tipus.

Així mateix, permet la utilització d'un lloc centralitzat i segur en el qual albergar les mostres de malware d'una manera organitzada i amb una ferramenta de cerca avançada.

Finalment, MARTA, i a través d'un sistema d'etiquetes, oferix la possibilitat d'organitzar tota la informació d'una manera visual i àgil (fitxers, anàlisis i regles).

L'accés a esta plataforma està restringit a les organitzacions que compten amb un certificat de el SAT-INET (amb les mateixes credencials) que hauran de sol·licitar prèviament l'accés a través del correu electrònic: marta@ccn-cert.cni.es

Font original de la notícia(Obri en nova finestra) .

  • Seguretat