accesskey_mod_content

Consulta de dades d'Inexistència d'antecedents penals i de delictes de naturalesa sexual per documentació

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

17 febrer 2017

Aquest servei ha experimentat un gran creixement per nombre d'organismes cessionaris amb prop de 700 autoritzacions gestionades.

La Plataforma de Intermediación de datos del Ministerio de Hacienda y Función Pública , en el seu constant creixement i millora del portfolio de serveis oferts incorpora la Consulta de datos de Inexistencia de antecedentes penales y de inexistencia de delitos de naturaleza sexual por documentación.

Al març de 2016 es va engegar el registre de delinqüents sexuals i es van publicar els serveis de consulta d'aquest registre per dades de filiació.

Aquest servei ha estat el de major creixement per nombre d'organismes cessionaris amb prop de 700 autoritzacions gestionades, dels quals, 374 ha consultat intensivament el servei generant més d'1.14 Milions de consultes satisfactòries.

És molt significatiu en assenyalar que més del 80% de les Administracions que consulten aquestes dades són EELL que s'han aprofitat de l'estratègia CLOUD de prestació de serveis d'entitats supramunicipals, com la Generalitat de Catalunya amb 280 organismes usuaris o la pròpia Secretaria General d'Administració Digital (SGAD) a través del seu Client Lleuger SCSPv3 Cloud, amb 351 organismes usuaris.

En el cas de les dades d'antecedents penals s'ha arribat a 106 organismes amb un consum de 24.083 consultes.

Aquests serveis requereixen incorporar les dades de filiació, Nom, cognoms, data de naixement, nom de pare i mare, etc, la qual cosa ralenteix el procés de consulta en molts casos en haver d'introduir aquesta informació de manera manual.

Gràcies a la col·laboració de la Direcció general de la Policia, la plataforma d'intermediació ha integrat aquests serveis amb la consulta de les dades d'identitat, de manera que permet oferir una nova versió dels mateixos, simplificant l'interfície en requerir solament el DNI/NIE, i una dada de contrast que pot ser el primer cognom o l'any de naixement.

D'aquesta manera s'espera augmentar l'eficiència de les AAPP alhora que s'incorporen més Organismes per obtenir aquesta informació i poder així complir amb l'article 28.2 de la Llei 39/2015 de Procediment Administratiu Comú de les Administracions.

Més informació sobre la solució PID-SVD en el CTT.

  • Infraestructures i serveis comuns