accesskey_mod_content

Alliberat el codi font de la plataforma datos.gob.es

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

22 desembre 2017

logo dades obertes

S'ha publicat en Github el codi font de la plataforma del portal espanyol de Dades Obertes datos.gob.es

El projecte datos.gob.es consistix en una completa ferramenta de gestió de continguts orientada a la publicació de dades obertes amb vista a la seua reutilització.
El projecte, a més de proporcionar un gestor del catàleg de dades, una solució de Linked Data API i un punt de consulta SPARQL, implementa dos requisits tecnològics de gran complexitat: la federació i el multi-idioma.

La plataforma datos.gob.es està basada en una arquitectura Open Source i s'ha publicat el codi font de les extensions i mòduls CKAN i Drupal desenvolupats, perquè tots els que vullguen puguen reutilitzar-ho. Este codi font es pot trobar en Github del CTT(Obri en nova finestra) del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública, on figuren a més els autors i el tipus de llicència baix la qual es publiquen, així com indicacions per a la seua instal·lació.

Una completa informació sobre la tecnologia de la plataforma datos.gob.es està disponible en la secció Tecnologia(Obri en nova finestra) del portal espanyol de Dades Obertes.
Així mateix, la solució DATOSGOB es troba disponible com a solució reutilitzable en el Centre de Transferència de Tecnologia (CTT) , on es pot trobar informació sobre ella.
 

  • Govern obert