accesskey_mod_content

Alliberat el codi font de la plataforma datos.gob.es

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

22 desembre 2017

logo dades obertes

S'ha publicat en Github el codi font de la plataforma del portal espanyol de Dades Obertes datos.gob.es

El projecte datos.gob.es consisteix en una completa eina de gestió de continguts orientada a la publicació de dades obertes amb vista a la seva reutilització.
El projecte, a més de proporcionar un gestor del catàleg de dades, una solució de Linked Data API i un punt de consulta SPARQL, implementa dos requisits tecnològics de gran complexitat: la federació i el multi-idioma.

La plataforma datos.gob.es està basada en una arquitectura Open Source i s'ha publicat el codi font de les extensions i mòduls CKAN i Drupal desenvolupats, perquè tots els que vulguin puguin reutilitzar-ho. Aquest codi font es pot trobar en Github del CTT(Obre en nova finestra) del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública, on figuren a més els autors i el tipus de llicència sota la qual es publiquen, així com indicacions per a la seva instal·lació.

Una completa informació sobre la tecnologia de la plataforma datos.gob.es està disponible en la secció Tecnologia(Obre en nova finestra) del portal espanyol de Dades Obertes.
Així mateix, la solució DATOSGOB es troba disponible com a solució reutilitzable al Centre de Transferència de Tecnologia (CTT) , on es pot trobar informació sobre ella.
 

  • Govern obert