accesskey_mod_content

Èxit de les XI Jornades Seguretat CCN-CERT

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

20 desembre 2017

Logo CCN-CERT

La vice-presidenta va avançar la creació d'un Centre d'Operacions de Seguretat de l'Administració General de l'Estat (SOC-AGE) per a l'any 2018.

Amb l'assistència de més d'1.700 persones (un 21% més que en la seua edició anterior), es van celebrar a Madrid les XI Jornades CCN-CERT, organitzades pel Centre Criptològic Nacional (CCN)(Obri en nova finestra) , organisme adscrit al Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI). L'esdeveniment, que va ser inaugurat per la vice-presidenta, ministra de la Presidència i per a les Administracions Territorials, Soraya Sáenz de Santamaría, va congregar els dies 13 i 14 de desembre, a Madrid, als principals experts del sector, provinents del sector públic, d'empreses d'interés estratègic per al país i de la indústria. 

Baix el lema “Ciberamenazas, el repte de compartir”, el Congrés, que va explicar com a mestre de cerimònies amb el conegut periodista José Ribagorda, va donar cabuda a 55 ponents distribuïts en tres grans àrees: Amenaces, atacs i reptes tecnològics; Esquema Nacional de Seguretat i compliment normatiu i Prevenció en Ciberseguretat.

SOC de l'AGE

En la seua  intervenció(Obri en nova finestra) , la vice-presidenta va anunciar que “a partir de l'any 2018, es posarà en marxa el Centre d'Operacions de Seguretat de l'Administració General de l'Estat (SOC-AGE). Este Centre d'Operacions reforçarà les capacitats de vigilància de l'Administració, permetent una resposta encara més eficaç davant les ciberamenazas”.

El SOC dependrà de la Secretaria General d'Administració Digital (SGAD), del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública, encara que serà el CCN-CERT, com CERT Governamental Nacional, el que preste el servici, baix la supervisió de la SGAD. 

A través d'este Centre s'oferiran servicis transversals a tota l'Administració, millorant les capacitats de vigilància i detecció d'incidents en els sistemes de l'AGE i s'optimitzarà la capacitat de reacció i resposta davant qualsevol atac.

Premis a la trajectòria professional

Un dels moments més emotius de les jornades va ser l'entrega, per part de la vice-presidenta del Govern, dels premis del Centre Criptològic Nacional a la trajectòria professional en favor de la ciberseguretat.

Estos premis, la primera edició dels quals s'ha celebrat enguany, són un homenatge del CCN a tots eixos professionals, en la seua gran majoria anònims, que han dedicat hores i hores d'estudi i treball, en nombroses ocasions de forma desinteressada, per a garantir a tota la societat unes comunicacions més segures.

En esta ocasió, els guardonats van ser José Antonio Aragoneses, catedràtic de la Universitat Politècnica de Madrid i desenvolupador de la Ferramenta  PILAR (Obri en nova finestra) d'anàlisi de riscos i José Antonio Mira, assessor del CCN. 

Suport del sector de la ciberseguretat

Convertides en el principal encontre de ciberseguretat celebrat a Espanya, estes jornades deuen el seu èxit també al respatler i col·laboració de la indústria. Amb 30 patrocinadors i 13 entitats col·laboradores, l'encontre compta amb InnoTec com a patrocinador VIP i S2 Grup, Microsoft i Panda com a patrocinadors estratègics; seguides de CSA, FireEye, IBM i Minsait-Indra com Platinum, mentre que Bitdefender, Eulen Seguretat, GTI Nextway,Kaspersky, Sidertia i Symanteclo fan en la seua modalitat Gold.

Al costat d'elles, amb la categoria de Silver es troben: Audertis, Autek, Checkpoint, Excem-Verint, Fortinet, Enginya, Isdefe, Nextel, Pal Alt, Realsec, S21 Sec, Revista SIC, Sophos, Taisa, Telefónica i Trend Micro.

I com a entitats col·laboradores: AEIciberseguridad, AETICAL, AMETIC, Centre de Ciberseguretat Industrial (CCI), Quaderns de Seguretat, Fundació Borredá, ISACA, ISMS Forum Spain, One Hacker, Xarxa Seguretat, Seguritecnia, SOCINFO i Associació Espanyola d'empreses Tecnològiques de Defensa, Aeronàutica i Espai (TEDAE).

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Seguretat
  • Infraestructures i servicis comuns