accesskey_mod_content

Publicada guia sobre com fer i avaluar apps accessibles

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

15 desembre 2017

Utilitzant aquesta guia serà possible generar aplicacions mòbils nadives accessibles per als principals sistemes operatius del mercat (Android, iOS i/o Windows), així com avaluar el nivell d'accessibilitat de les mateixes.

Aquesta guia està enfocada per ser d'utilitat a professionals de diversos perfils, ja sigui desenvolupadors, professionals dedicats a l'avaluació, editors de contingut o, en general, a qualsevol persona dedicat a la consecució dels objectius d'accessibilitat d'una app mòbil.

El 2 de desembre de 2016 es va publicar en el Butlletí oficial de la Unió Europea la Directiva (UE) 2016/2102 del Parlament Europeu i del Consell, de 26 d'octubre de 2016, sobre l'accessibilitat dels llocs web i aplicacions per a dispositius mòbils dels organismes del sector públic(Obre en nova finestra) . Aquesta directiva estableix els condicionants, pel que fa a la seva accessibilitat, que hauran de complir tots els llocs web i aplicacions mòbils del sector públic: estatal, regional, local, universitari, etc. incloent també ens com a centres sanitaris i educatius, biblioteques, tribunals, etc.

D'aquesta manera, als requisits d'accessibilitat per als portals públics, que ja es venien aplicant a Espanya des del Reial decret 1494/2007, s'incorporen els requisits d'accessibilitat a les aplicacions mòbils del sector públic de manera que totes elles (antigues o noves) hauran de ser accessibles a partir del 23 de juny de 2021.

El moment d'inici d'aplicació sembla llunyà, no obstant això, tindrà efecte amb caràcter immediat no contemplant cap clàusula d'excepció o període de transició per a aquelles aplicacions desenvolupades abans d'aquesta data. Per tant, per no haver d'escometre posteriors recodificaciones de les aplicacions mòbils, es recomana començar a aplicar, al més aviat possible, els criteris d'accessibilitat.

En aquest context, tenint en compte els requisits ja definits en l'EN 301 549, s'ha confeccionat el present document per ajudar als desenvolupadors/avaluadors d'aplicacions mòbils (apps) en matèria d'accessibilitat. Aquesta guia és d'utilitat tant per al sector públic com para tot el sector empresarial que treballa per a les administracions públiques.

Acompanyant a la guia s'han preparat exemples pràctics d'una aplicació mòbil accessible corregint possibles errors.

Tots els materials es troben disponibles en la nova secció sobre  accessibilitat d'aplicacions mòbils (apps).

La “Guia d'accessibilitat d'aplicacions mòbils (apps)” sorgeix com a resultat de la col·laboració de la Universitat d'Alcalá (UAH), ILUNION, l'IMSERSO-CEAPAT i l'Observatori d'Accessibilitat del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública. A més, s'ha comptat amb el suport de la Xarxa ESVI-Al de Cooperació sobre Accessibilitat a l'Educació i Societat Virtual i de la Comunitat de Madrid.

  • Accessibilitat