accesskey_mod_content

Les Universitats comencen a integrar-se en el sistema d'identificació electrònica Cl@ve

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

24 abril 2017

logo CRUE

Les Universitats, amb la coordinació de CRUE i la col·laboració de RedIRIS i MINHAFP, han iniciat el seu procés d'integració en el sistema d'identificació electrònica Cl@ve.

Les Universitats de CRUE Universitats Espanyoles(Obri en nova finestra) han començat a integrar-se en el sistema d'identificació electrònica Cl@ve , la qual cosa representa un decidit pas avance quant a la simplificació de l'accés de qualsevol ciutadà als tràmits electrònics gestionats pel conjunt de les Universitats públiques, i una aposta clara pels sistemes d'identificació interoperables en les seus electròniques d'àmbit universitari.

Inicialment, s'han integrat en Cl@ve 5 Universitats en una primera fase pilot: Universitat Autònoma de Madrid (UAM)(Obri en nova finestra) , Universitat de Còrdova (UCO)(Obri en nova finestra) , Universitat de Múrcia (UM)(Obri en nova finestra) , Universitat de Màlaga (UMA)(Obri en nova finestra) i Universitat de Santiago de Compostel·la (USC)(Obri en nova finestra) . A partir d'estos primers resultats, CRUE Universitats Espanyoles promourà, durant els pròxims mesos, la incorporació gradual de la resta d'Universitats públiques. A més, CRUE ha iniciat una línia de treball addicional en 2017 per a avançar també en la integració amb Cl@ve-Firma(Obri en nova finestra) , de manera que qualsevol ciutadà puga presentar sol·licituds en les seus electròniques universitàries realitzant processos de firma en el núvol.

Este projecte, que es troba liderat pel Grup de Treball d'Administració Electrònica, Seguretat i Auditoria de la Comissió Sectorial de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de CRUE (CRUE-TIC)(Obri en nova finestra) , és una realitat gràcies a l'estreta col·laboració de CRUE, tant amb Xarxa acadèmica i d'investigació espanyola (RedIRIS)(Obri en nova finestra) , finançada pel Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat i gestionada per l'entitat pública empresarial Red.es, i que gestiona i opera la passarel·la d'accés a Cl@ve(Obri en nova finestra) per a les Universitats; com amb el Ministeri d'Hisenda i Funció Pública. Addicionalment, també s'ha comptat amb la participació de la Universitat Jaume I (UJI)(Obri en nova finestra) , per al desenvolupament de la passarel·la d'accés, a partir de l'experiència adquirida en els projectes STORK(Obri en nova finestra) i STORK2(Obri en nova finestra) .

La integració de les Universitats en este servici s'emmarca en conveni de col·laboració entre MINHAFP i CRUE Universitats Espanyoles , per a la prestació mútua de solucions bàsiques d'administració electrònica, i que ha possibilitat la participació de CRUE en els projectes STORK i STORK2 prèviament esmentats, el desplegament del primer Node d'Interoperabilitat del Sistema Universitari Español (NISUE)(Obri en nova finestra) per a la cessió de dades acadèmiques, o la participació activa de CRUE Universitats en Comité Sectorial d'Administració Electrònica(Obri en nova finestra) , a través dels seus grups de treball en els últims anys.

  • Cooperació interadministrativa
  • Identitat i Firma electrònica