accesskey_mod_content

Les Universitats comencen a integrar-se en el sistema d'identificació electrònica Cl@ve

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

24 abril 2017

logo CRUE

Les Universitats, amb la coordinació de CRUE i la col·laboració de RedIRIS i MINHAFP, han iniciat el seu procés d'integració en el sistema d'identificació electrònica Cl@ve.

Les Universitats de CRUE Universitats Espanyoles(Obre en nova finestra) han començat a integrar-se en el sistema d'identificació electrònica Cl@ve , la qual cosa representa un decidit pas avanci quant a la simplificació de l'accés de qualsevol ciutadà als tràmits electrònics gestionats pel conjunt de les Universitats públiques, i una aposta clara pels sistemes d'identificació interoperables a les seus electròniques d'àmbit universitari.

Inicialment, s'han integrat en Cl@ve 5 Universitats en una primera fase pilot: Universitat Autònoma de Madrid (UAM)(Obre en nova finestra) , Universitat de Còrdova (UCO)(Obre en nova finestra) , Universitat de Múrcia (UM)(Obre en nova finestra) , Universitat de Màlaga (UMA)(Obre en nova finestra) i Universitat de Santiago de Compostel·la (USC)(Obre en nova finestra) . A partir d'aquests primers resultats, CRUE Universitats Espanyoles promourà, durant els propers mesos, la incorporació gradual de la resta d'Universitats públiques. A més, CRUE ha iniciat una línia de treball addicional en 2017 per avançar també en la integració amb Cl@ve-Signatura(Obre en nova finestra) , de manera que qualsevol ciutadà pugui presentar sol·licituds a les seus electròniques universitàries realitzant processos de signatura en el núvol.

Aquest projecte, que es troba liderat pel Grup de Treball d'Administració Electrònica, Seguretat i Auditoria de la Comissió Sectorial de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de CRUE (CRUE-TIC)(Obre en nova finestra) , és una realitat gràcies a l'estreta col·laboració de CRUE, tant amb Xarxa acadèmica i de recerca espanyola (RedIRIS)(Obre en nova finestra) , finançada pel Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat i gestionada per l'entitat pública empresarial Red.es, i que gestiona i opera la passarel·la d'accés a Cl@ve(Obre en nova finestra) per a les Universitats; com amb el Ministeri d'Hisenda i Funció Pública. Addicionalment, també s'ha comptat amb la participació de la Universitat Jaume I (UJI)(Obre en nova finestra) , per al desenvolupament de la passarel·la d'accés, a partir de l'experiència adquirida en els projectes STORK(Obre en nova finestra) i STORK2(Obre en nova finestra) .

La integració de les Universitats en aquest servei s'emmarca en conveni de col·laboració entre MINHAFP i CRUE Universitats Espanyoles , per a la prestació mútua de solucions bàsiques d'administració electrònica, i que ha possibilitat la participació de CRUE en els projectes STORK i STORK2 prèviament esmentats, el desplegament del primer Node d'Interoperabilitat del Sistema Universitari Español (NISUE)(Obre en nova finestra) per a la cessió de dades acadèmiques, o la participació activa de CRUE Universitats en Comitè Sectorial d'Administració Electrònica(Obre en nova finestra) , a través dels seus grups de treball en els últims anys.

  • Cooperació interadministrativa
  • Identitat i Signatura electrònica