accesskey_mod_content

Nova versió de la Guia Metodològica per a Iniciatives de Dades Obertes Sectorials

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

14 setembre 2016

logo dades.gob

En aquesta última versió s'han incorporat nous elements visuals que faciliten el consum i difusió del contingut, a més de noves referències que permetran aprofundir en l'estudi.

Amb la finalitat d'ajudar als diferents agents de la comunitat de dades obertes nacional, la Iniciativa Aporta elabora i publica regularment manuals i guies metodològica que aborden diferents aspectes de l'obertura i reutilització de la informació del sector públic. D'igual manera, periòdicament es revisa i actualitza la informació de dites materials per adaptar-los a les últimes tendències del sector al mateix temps que es redissenya el contingut per fer-ho més atractiu per als usuaris.

Així, s'ha publicat recentment la nova versió de la Guia Metodològica per a Iniciatives de Dades Obertes Sectorials, un document creat en col·laboració amb l'expert internacional en open data, Carlos Iglesias, que mostra com articular un projecte de dades obertes entorn de/entorn de les necessitats d'un sector o temàtica específica.

Aquesta última versió s'ha enriquit amb elements visuals -gràfics, il·lustracions, esquemes, entre uns altres - que faciliten el consum i difusió del contingut. Així mateix, s'han inclòs noves referències per permetre al lector aprofundir en els aspectes més rellevants per a l'estudi previ i construcció d'un model conceptual sobre el qual es basi una iniciativa de dades obertes sectorial. Finalment, s'ha reorganitzat el contingut amb l'objectiu de millorar la lectura i comprensió de la guia perquè l'usuari pugui aprofitar al màxim la informació i les dades que es proporcionen.

Aquestes accions s'engloben en línies d'actuació de la Iniciativa Aporta(Obre en nova finestra) , dissenyades per oferir suport als destinataris que conformen l'ecosistema open data a Espanya, i ajudar-los al fet que creuen nous models de negoci basats en la reutilització de les dades obertes, que col·laborin en el creixement socioeconòmic del país.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Govern obert