" /> PAe - CRUE publica el Mapa de l'Administració Electrònica en les Universitats Espanyoles 2016
accesskey_mod_content

CRUE publica el Mapa de l'Administració Electrònica en les Universitats Espanyoles 2016

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

24 octubre 2016

Logo CRUE

La Conferència de Rectors d'Universitats Espanyoles (CRUE) ha publicat l'edició de 2016 del "Mapa de l'Administració Electrònica en les Universitats Espanyoles", on s'arreplega el grau de compliment de les lleis 11/2007, 39/2015 i 40/2015.

Baix els auspicis de CRUE Universitats Espanyoles(Obri en nova finestra) s'ha presentat l'edició 2016 del Mapa de l'Administració Electrònica en les Universitats Espanyoles(Obri en nova finestra) ". Reflectix l'estat de compliment de la ja derogada llei 11/2007 i de les lleis 39/2015 i 40/2015 que acaben d'entrar en vigor

Aquest document, elaborat pel grup d'administració electrònica de la comissió sectorial TIC de CRUE, coincidix amb l'entrada en vigor de la major part dels preceptes de les lleis 39/2015 de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques i 40/2015 del Règim Jurídic del Sector Públic. Concorre en el temps amb conveni de col·laboració amb el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques en matèria d'administració electrònica.

El Mapa reflectix l'estat de compliment de la ja derogada llei 11/2007 i de les lleis 39/2015 i 40/2015 que acaben d'entrar en vigor. Arreplega servicis oferits, ús dels mitjans d'identificació i firma, pressupostos i mitjans dedicats, ferramentes, plataformes emprades tant per a la seu com per als principals elements habilitants: autenticació, firma, portasignatures, passarel·la de pagament, notificacions, arxiu de documents electrònics, ús dels servicis d'intermediació de dades entre administracions i integració amb les aplicacions corporatives.

S'inclou així mateix un apartat en el qual es descriuen els projectes més significatius de les universitats, fins a un total de 79; el desenvolupament de normes per a aplicació de les lleis així com l'estat d'aplicació de les Normes Tècniques d'Interoperabilitat que asseguren la compatibilitat d'expedients i documents entre les administracions evitant l'ús de mitjans més costosos i menys àgils per a transmetre'ls i arxivar-los.

Segons els seus autors, este Mapa, que abasta aspectes jurídics, organitzatius i tecnològics, conté informació perquè cada institució desenvolupe els seus propis plans, compartisca coneixements amb altres universitats amb problemàtiques i demandes similars i tinga com a referència les aplicacions i infraestructures que ja són utilitzades per algunes d'elles.

Les respostes de 53 universitats, recollides en la primavera de 2016, han donat origen al Mapa. Entre les 53, la immensa majoria de les quals, per pertànyer al sector públic, venen obligades al compliment de les lleis 39 i 40.

Font original de la publicació(Obri en nova finestra)

  • Lleis 39 i 40
  • Ciutadà