accesskey_mod_content

Disponible l'informe IRIA 2016 sobre les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions en les administracions locals

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

24 novembre 2016

S'ha publicat l'Informe IRIA 2016, que presenta l'anàlisi dels indicadors més significatius del sector TIC de l'any 2015 en les administracions locals.

Ja està disponible per a la seua consulta l'informe IRIA 2016 amb l'anàlisi dels indicadors més representatius de la situació i ús dels sistemes i tecnologies de la Informació i Comunicacions en les administracions locals espanyoles, així com del personal TIC emprat. La informació s'ha actualitzat a 1 de gener de 2016, sent el període d'enquesta el correspon a l'any 2015.

La nova Comissió d'Estratègia TIC (creada per Reial decret 806/2014, de 26 de setembre), que substituïx a l'anterior Consell Superior d'Administració Electrònica, ha sigut la responsable de l'elaboració d'este informe. L'es IRIA vé publicant cada dos anys des de 1988, fent-li coincidir amb la publicació de l'informe REINA . En esta edició, a diferència de les anteriors, no s'ha publicat de forma conjunta.

L'informe IRIA , comprèn un estudi  que inclou les Diputacions, Consells,  Cabildos  i Ajuntaments participants, on s'analitzen diferents aspectes relacionats amb els gastos TIC, parc informàtic, programari utilitzat, personal TIC emprat, avanç de l'administració en xarxa i diferents indicadors respecte a l'evolució de l'administració electr ónica.

Com a dades més destacades a tindre en compte, cal ressaltar que:

  • el gasto total en Tecnologies de la Informació en el període estudiat es va situar en 943 milions d'euros; un 16% més que la xifra aconseguida en 2013.
  • el 18% del gasto total (un poc menys de 170 milions d'euros) correspon a gastos en telecomunicacions i el 82% restant a gastos informàtics.

Les xifres arreplegades en l'informe IRIA es publiquen també en els formats procesables XLSX i ODS que formen part de la nostra política RISP i que es troben disponibles des del portal  datos.gob.es(Obri en nova finestra)

És de destacar en esta edició l'increment en el grau de participació de  les Entitats Locals el que sens dubte redunda en benefici de la qualitat dels resultats de l'estudi. 

Descàrrega de l'Informe complet en Observatori d'Administració Electrònica

  • Secretària General d'Administracion Digital i Observatori d'Administracion Electronica
  • Govern obert, Informes i Estudis