accesskey_mod_content

Disponible l'informe IRIA 2016 sobre les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions en les administracions locals

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

24 novembre 2016

logo OBSAE

S'ha publicat l'Informe IRIA 2016, que presenta l'anàlisi dels indicadors més significatius del sector TIC de l'any 2015 en les administracions locals.

Ja està disponible per a la seva consulta l'informe IRIA 2016 amb l'anàlisi dels indicadors més representatius de la situació i ús dels sistemes i tecnologies de la Informació i Comunicacions en les administracions locals espanyoles, així com del personal TIC emprat. La informació s'ha actualitzat a 1 de gener de 2016, sent el període d'enquesta el correspon a l'any 2015.

La nova Comissió d'Estratègia TIC (creada per Reial decret 806/2014, de 26 de setembre), que substitueix a l'anterior Consell Superior d'Administració Electrònica, ha estat la responsable de l'elaboració d'aquest informe. L'es IRIA ve publicant cada dos anys des de 1988, fent-li coincidir amb la publicació de l'informe REINA . En aquesta edició, a diferència de les anteriors, no s'ha publicat de forma conjunta.

L'informe IRIA , comprèn un estudi  que inclou les Diputacions, Consells,  Cabildos  i Ajuntaments participants, on s'analitzen diferents aspectes relacionats amb les despeses TIC, parc informàtic, programari utilitzat, personal TIC emprat, avanç de l'administració en xarxa i diferents indicadors respecte a l'evolució de l'administració electr ónica.

Com a dades més destacades a tenir en compte, cal ressaltar que:

  • la despesa total en Tecnologies de la Informació en el període estudiat es va situar en 943 milions d'euros; un 16% més que la xifra aconseguida en 2013.
  • el 18% de la despesa total (una mica menys de 170 milions d'euros) correspon a despeses en telecomunicacions i el 82% restant a despeses informàtiques.

Les xifres recollides en l'informe IRIA es publiquen també en els formats procesables XLSX i ODS que formen part de la nostra política RISP i que es troben disponibles des del portal  datos.gob.es(Obre en nova finestra)

És de destacar en aquesta edició l'increment en el grau de participació de  les Entitats Locals el que sens dubte redunda en benefici de la qualitat dels resultats de l'estudi. 

Descàrrega de l'Informe complet en Observatori d'Administració Electrònica

  • Observatori d'Administració Electrònica
  • Govern obert