accesskey_mod_content

Nou material de suport per a complir amb l'Informe Nacional de l'Estat de Seguretat, INES, per part de l'Administració

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

08 novembre 2016

logo CCN-CERT

El desenvolupament d'un nou curs online, així com un annex de la Guia 844 sobre la gestió de dades d'INES i l'actualització de la Guia 824 sobre esta mateixa ferramenta, conformen un paquet amb el qual el CCN-CERT pretén facilitar a totes les administracions públiques el compliment amb l'Esquema Nacional de Seguretat.

A fi de poder elaborar l'informe de l'estat de seguretat de les Administracions Públiques, segons l'establit en l'article 35 del Reial decret 3/2010 pel qual es regula l'Esquema Nacional de Seguretat, tots els organismes públics han d'emplenar les dades relatives a l'estat de la seua seguretat, a través d'INES INES(Obri en nova finestra) (Informe Nacional de l'Estat de Seguretat). Per a açò, han d'enviar abans del 31 de gener de 2017 la informació corresponent al citat informe. De moment, són més de 460 els organismes que estan donats de alta en la plataforma, disponible en portal del CCN-CERT(Obri en nova finestra) .

Per a complir amb aquesta obligació i facilitar esta tasca, el CCN-CERT ha desenvolupat un curs online sobre el projecte INES(Obri en nova finestra) disponible per a tots els usuaris registrats en el citat portal web.

Així mateix, s'ha actualitzat la Guia CCN-STIC 824 ENS. Informe Nacional de l'Estat de Seguretat(Obri en nova finestra) on s'oferixen els aspectes que ha de tindre en compte un organisme per a avaluar regularment l'estat de seguretat dels sistemes d'informació dels quals són propietaris i com incloure esta informació en l'Informe Nacional de l'Administració Pública espanyola. Este Informe s'elabora tots els anys per a observar el grau de compliment amb l'ENS, l'evolució del nostre país en la matèria i la posició de cada organització respecte de la mitjana nacional.

Finalment, el CCN ha inclòs un nou annex(Obri en nova finestra) en Guia 844. Manual d'Usuari d'INES(Obri en nova finestra) . D'esta manera, al conjunt de preguntes i respostes més habituals, se li suma un document de gestió de dades d'INES amb el qual es pretén facilitar l'ús de la ferramenta.

Tot este material s'unix al servici de suport que pot realitzar-se a través del correu electrònic ines@ccn-cert.cni.es i el telèfon 901 440 401, les AA.PP.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Seguretat