accesskey_mod_content

Nou material de suport per complir amb l'Informe Nacional de l'Estat de Seguretat, INES, per part de l'Administració

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

08 novembre 2016

logo CCN-CERT

El desenvolupament d'un nou curs online, així com un annex de la Guia 844 sobre la gestió de dades d'INES i l'actualització de la Guia 824 sobre aquesta mateixa eina, conformen un paquet amb el qual el CCN-CERT pretén facilitar a totes les administracions públiques el compliment amb l'Esquema Nacional de Seguretat.

A fi de poder elaborar l'informe de l'estat de seguretat de les Administracions Públiques, segons l'establert en l'article 35 del Reial decret 3/2010 pel qual es regula l'Esquema Nacional de Seguretat, tots els organismes públics han d'emplenar les dades relatives a l'estat de la seva seguretat, a través d'INES INES(Obre en nova finestra) (Informe Nacional de l'Estat de Seguretat). Per a això, han d'enviar abans del 31 de gener de 2017 la informació corresponent al citat informe. De moment, són més de 460 els organismes que estan donats de alta en la plataforma, disponible al portal del CCN-CERT(Obre en nova finestra) .

Per complir amb aquesta obligació i facilitar aquesta tasca, el CCN-CERT ha desenvolupat un curs online sobre el projecte INES(Obre en nova finestra) disponible per a tots els usuaris registrats al citat portal web.

Així mateix, s'ha actualitzat la Guia CCN-STIC 824 ENS. Informe Nacional de l'Estat de Seguretat(Obre en nova finestra) on s'ofereixen els aspectes que ha de tenir en compte un organisme per avaluar regularment l'estat de seguretat dels sistemes d'informació dels quals són propietaris i com incloure aquesta informació en l'Informe Nacional de l'Administració Pública espanyola. Aquest Informe s'elabora tots els anys per observar el grau de compliment amb l'ENS, l'evolució del nostre país en la matèria i la posició de cada organització respecte de la mitjana nacional.

Finalment, el CCN ha inclòs un nou annex(Obre en nova finestra) en Guia 844. Manual d'Usuari d'INES(Obre en nova finestra) . D'aquesta manera, al conjunt de preguntes i respostes més habituals, se li suma un document de gestió de dades d'INES amb el qual es pretén facilitar l'ús de l'eina.

Tot aquest material s'uneix al servei de suport que pot realitzar-se a través del correu electrònic ines@ccn-cert.cni.es i el telèfon 901 440 401, les AA.PP.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Seguretat