accesskey_mod_content

Nova nota tècnica de l'OBSAE: ISA2 renova l'impuls de la interoperabilitat en la Unió Europea

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

29 febrer 2016

Logo OBSAE

ISA2 estén l'abast a les empreses i els ciutadans, alhora que reforça les seues àrees d'actuació.

L'Estratègia Estratègia per a un Mercat Únic Digital per a Europa(Obri en nova finestra) es referix en nombroses ocasions a la interoperabilitat. No és casual doncs la interoperabilitat és un requisit per a facilitar la interacció amb els ciutadans i, en particular, per a poder fer realitat, entre uns altres, el principi de solament una vegada (onze-only), és a dir, el relatiu a no demanar a les ciutadanes dades o documents que obren en poder de l'Administració.

Per a promoure la interoperabilitat, la Unió Europea se servix d'instruments tals com el programa ISA i el seu successor ISA2. El programa ISA2, aprovat al desembre de 2015 i en execució des de començaments de 2016 fins al final de 2020, amb una dotació financera de 130.928.000 euros, estén l'abast a les empreses i els ciutadans, alhora que reforça les seues àrees d'actuació.

Per a més informació pot consultar la nota tècnica: " ISA2 renova l'impuls de la interoperabilitat en la Unió Europea "

  • Observatori d'Administració Electrònica
  • Cooperació interadministrativa
  • Empresa
  • Ciutadà