accesskey_mod_content

Nova nota tècnica de l'OBSAE: ISA2 renova l'impuls de la interoperabilitat en la Unió Europea

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

29 febrer 2016

Logo OBSAE

ISA2 estén l'abast a les empreses i els ciutadans, alhora que reforça les seves àrees d'actuació.

L'Estratègia Estratègia per a un Mercat Únic Digital per a Europa(Obre en nova finestra) es refereix en nombroses ocasions a la interoperabilitat. No és casual doncs la interoperabilitat és un requisit per facilitar la interacció amb els ciutadans i, en particular, per poder fer realitat, entre uns altres, el principi de solament una vegada (onze-only), és a dir, el relatiu a no demanar a les ciutadanes dades o documents que obren en poder de l'Administració.

Per promoure la interoperabilitat, la Unió Europea se serveix d'instruments tals com el programa ISA i el seu successor ISA2. El programa ISA2, aprovat al desembre de 2015 i en execució des de començaments de 2016 fins al final de 2020, amb una dotació financera de 130.928.000 euros, estén l'abast a les empreses i els ciutadans, alhora que reforça les seves àrees d'actuació.

Per a més informació pot consultar la nota tècnica: " ISA2 renova l'impuls de la interoperabilitat en la Unió Europea "

  • Observatori d'Administració Electrònica
  • Cooperació interadministrativa
  • Empresa
  • Ciutadà