accesskey_mod_content

Disponible nova versió @firma federada

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

18 febrer 2016

logo @firma

La nova versió federada, a més de noves funcionalitats, implica una renovació tecnològica de la plataforma.

L'any 2015, la instal·lació de la Plataforma @firma que presta servici des del núvol SARA, va realitzar més de 250 milions de validacions de certificats i firmes. Açò ha sigut possible gràcies a que hi ha en producció més de 750 organismes i quasi 1400 aplicacions.  La Plataforma permet la validació de certificats de 30 prestadors de certificació: 25 nacionals reconeguts pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme i 5 internacionals, fent un total de més de 280 certificats diferents. Per tant, es tracta d'un servici consolidat, declarat com a servici compartit, al quin la Direcció de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DTIC) seguix dedicant esforços per a millorar i ampliar les seues funcionalitats.

La plataforma @firma s'oferix en 2 modalitats d'ús, integració mitjançant servicis web contra la instal·lació de la plataforma en el núvol SARA i com a programari per a instal·lar per les administracions públiques, el denominat model federat.  Les plataformes federades es recomanen únicament per a aquelles Administracions Públiques l'elevat volum de les quals de validacions fan més eficient l'ús de la plataforma localment, típicament a partir de 3 milions de validacions al mes.

Concorde a açò, es posa a la disposició de totes les Administracions Públiques una nova versió, per a aquelles Administracions interessades en l'actualització de la seua plataforma @firma o en la instal·lació d'una plataforma @firma per a ús propi (@firma versió federada) el quin podran sol·licitar-ho al servici de suport(Obri en nova finestra) .
 
La nova versió 6.1, a més d'incorporar noves funcionalitats, suposa una renovació tecnològica. Poden consultar els canvis respecte a la versió anterior en documentació associada al projecte .
 
Finalment, s'ha habilitat una llista de correu per a ús de les plataformes federadesafirma-mod-federado@listas-ctt.administracionelectronica.gob.es(Obri en nova finestra) perquè puguen comentar casuístiques i problemes particulars comuns, per als quals no es dona suport des d'@firma, com poden ser versions anteriors de la plataforma, bases de dades alternatives, etc.

  • Identitat i Firma electrònica
  • Desenvolupament de Sistemes