accesskey_mod_content

Nova actualització de la ferramenta LUCIA per a la coordinació en la gestió d'incidents

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

12 febrer 2016

logo CCN

Amb LUCIA es pretén facilitar a les organitzacions que s'adscriguen al sistema un intercanvi d'informació fiable i eficaç, millorant la coordinació amb totes elles, així com els processos de gestió i automatització de tasques. La col·laboració dels Organismes usuaris del sistema, les seues propostes i comentaris de millora, estan sent fonamentals per a les diferents actualitzacions que s'estan duent a terme.

El CCN-CERT ha publicat una nova actualització de LUCIA, la ferramenta per a la coordinació en la gestió d'incidents. Es tracta de LUCIA REV2.2 que inclou millores en els procediments implementats en el Sistema d'Alerta Primerenca (SAT), així com els comentaris notificats pels propis Organismes que estan utilitzant-la (de moment les més de 155 organitzacions adscrites al SAT SARA i SAT-INET, així com altres Organismes que han procedit a la seua instal·lació). De fet, gràcies a les propostes i comentaris de millora, s'aniran incorporant noves funcionalitats a la ferramenta en les pròximes setmanes.

Així mateix, ja estan disponibles les següents Guies CCN-STIC:

  • CCN-STIC 845A - LUCIA. Manual d'usuari
  • CCN-STIC 845B - LUCIA. Manual d'usuari per a gestió d'incidents SAT
  • CCN-STIC 845C - LUCIA. Manual d'instal·lació
  • CCN-STIC 845D - LUCIA. Manual d'administració

LUCIA, basada en el sistema d'incidències Request Tracker (RT) i en la seua extensió per a equips de resposta a incidents Request Tracker for Incident Response (RT-ANAR), ha sigut personalitzada per a complir els requeriments i procediments del CCN-CERT i alineades amb el compliment de l'Esquema Nacional de Seguretat (ENS).

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Seguretat