accesskey_mod_content

Nova actualització de l'eina LUCIA per a la coordinació en la gestió d'incidents

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

12 febrer 2016

logo CCN

Amb LUCIA es pretén facilitar a les organitzacions que s'adscriguin al sistema un intercanvi d'informació fiable i eficaç, millorant la coordinació amb totes elles, així com els processos de gestió i automatització de tasques. La col·laboració dels Organismes usuaris del sistema, les seves propostes i comentaris de millora, estan sent fonamentals per a les diferents actualitzacions que s'estan duent a terme.

El CCN-CERT ha publicat una nova actualització de LUCIA, l'eina per a la coordinació en la gestió d'incidents. Es tracta de LUCIA REV2.2 que inclou millores en els procediments implementats en el Sistema d'Alerta Primerenca (SAT), així com els comentaris notificats pels propis Organismes que estan utilitzant-la (de moment les més de 155 organitzacions adscrites al SAT SARA i SAT-INET, així com altres Organismes que han procedit a la seva instal·lació). De fet, gràcies a les propostes i comentaris de millora, s'aniran incorporant noves funcionalitats a l'eina en les properes setmanes.

Així mateix, ja estan disponibles les següents Guies CCN-STIC:

  • CCN-STIC 845A - LUCIA. Manual d'usuari
  • CCN-STIC 845B - LUCIA. Manual d'usuari per a gestió d'incidents SAT
  • CCN-STIC 845C - LUCIA. Manual d'instal·lació
  • CCN-STIC 845D - LUCIA. Manual d'administració

LUCIA, basada en el sistema d'incidències Request Tracker (RT) i en la seva extensió per a equips de resposta a incidents Request Tracker for Incident Response (RT-ANAR), ha estat personalitzada per complir els requeriments i procediments del CCN-CERT i alineades amb el compliment de l'Esquema Nacional de Seguretat (ENS).

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Seguretat