accesskey_mod_content

Nova nota tècnica de l'OBSAE. CAMINES - Comunicació telemàtica de Naixements des de Centres Sanitaris a Registres Civils

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

27 novembre 2015

OBSAE

Un punt d'inflexió en la relació amb els Registres Civils

“Menys temps per als tràmits. Més per a gaudir del teu bebé”. Este és el text que acompanya a la imatge que el Ministeri de Justícia(Obri en nova finestra) ha triat, per a donar a conéixer i informar en el seu portal, sobre el nou servici posat en marxa gràcies al projecte ANDES.

ANDES és el resultat de la realització de la mesura CORA 2.02.002.32, referida a la comunicació telemàtica dels naixements i defuncions des dels centres sanitaris als Registres Civils. Esta mesura ha sigut proposada i desenvolupada en el si de la Subcomissió de Simplificació Administrativa de la Comissió per a la Reforma de les Administracions Públiques.

És una mesura d'impuls de l'administració electrònica, com a mitjà per a acostar l'administració al ciutadà i evitar desplaçaments, reemplaçant els mitjans administratius tradicionals, i que s'emmarca en un procés ineludible de modernització de la Justícia, que vé escometent-se i impulsant-se des de fa uns anys.

ANDES és a més un exemple dels resultats que poden aconseguir-se a través de la col·laboració efectiva entre organismes públics, inclusivament de diferents nivells de l'Administració tant nacional com a regional. Així mateix, ha sigut un exemple de com la reutilització de les infraestructures i servicis comuns, en este cas d'ACCEDISCA ACCEDISCA cloud , ha permès oferir en només 5 mesos un servici de gran valor afegit per a la ciutadania. Tot açò gràcies a l'estreta col·laboració entre el Ministeri de Justícia i el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques.

Més informació en la nova nota tècnica de l'OBSAE: "CAMINES - Comunicació telemàtica de Naixements des de Centres Sanitaris a Registres Civils"

  • Observatori d'Administració Electrònica
  • Infraestructures i servicis comuns
  • Cooperació interadministrativa