accesskey_mod_content

Nova nota tècnica de l'OBSAE: Intermediació de dades en les Comunitats Autònomes

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

31 març 2015

logo obsae

Les Comunitats Autònomes grans consumidores en la plataforma d'intermediació.

Els servicis de verificació i consulta de dades de la Plataforma d'Intermediació de Dades són una iniciativa que permet que el ciutadà no haja d'aportar certificats que acrediten dades que ja obren en poder de les Administracions, substituint-los per l'intercanvi de dades internes entre estes. Habilita de manera homogènia, estandarditzada i procedimentada l'accés a totes les dades estructurades, formatats segons l'especificació especificació SCSPv3 , de registres primaris de les AAPP, posant-se especial èmfasi en el control d'autoritzacions i les auditories de les cessions de dades realitzades

Permet tant consultes amb el consentiment exprés del ciutadà com a consultes per llei, és a dir, quan una llei eximix a l'organisme cessionari d'haver de recaptar el consentiment per a poder consultar les dades.

L'any 2014 ha sigut un bon any en la consolidació i prestació de servicis en la plataforma d'intermediació, on s'han aconseguit els 45 servicis oferits per més de 15 cedents diferents. Durant 2014 es van realitzar més de 37 milions de transmissions de dades per part dels més de 160 organismes cessionaris.

Les Comunitats Autònomes han realitzat 9.764.351 transmissions de dades durant l'any 2014, la qual cosa ha suposat un 26,28% del total tramitat per la Plataforma d'Intermediació de dades.

En la nova nota tècnica de l'OBSAE " Intermediació de dades en les Comunitats Autònomes " es completa la informació respecte de l'ús de la plataforma en les Comunitats Autònomes i els diferents models existents per al consum de dades.

  • Observatori d'Administració Electrònica
  • Interoperabilitat
  • Infraestructures i servicis comuns