accesskey_mod_content

Oberta la convocatòria dels Premis Europeus del Sector Públic EPSA 2015

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

23 març 2015

Fins al 17 d'abril es poden remetre les candidatures als premis EPSA 2015 organitzats per l'Institut Europeu d'Administracions Públiques EIPA.

Els Premis EPSA (Premis Europeus del Sector Públic)(Obre en nova finestra) organitzats per l'Institut Europeu d'Administracions Públiques (EIPA) es convoquen cada dos anys i reuneixen les iniciatives més innovadores i eficients del sector públic europeu. S'ha convocat l'edició de 2015, sota el lema "El Sector Públic com a soci per a una societat millor" i el termini de presentació de candidatures es troba obert fins al 17 d'abril.

Sota aquest lema, els premis EPSA 2015 cerquen guardonar aquells casos promoguts des del sector públic europeu que adopten un model de governança integrat i participatiu per a la provisió de serveis públics, que incrementen l'eficàcia i l'eficiència en el context del manteniment de la cohesió social, que presenten enfocaments innovadors de gestió pública i de lideratge, així com les finances públiques sanejades o l'acció intel·ligent de les administracions públiques per promoure el creixement econòmic.

Els canvis cap a formes més col·laboratives de treball, el desenvolupament de nous enfocaments, des del disseny fins a la provisió dels serveis, tenint en compte les finances públiques sanes i nous models de lideratge, es poden trobar en moltes administracions i en tots els nivells administratius. Els premis EPSA 2015 tenen com a objectiu premiar l'excel·lència en les administracions públiques i els innovadors públics darrere dels casos que estan reflectint aquest "nou" rol en la societat i que estan trobant solucions noves per a la prestació de serveis públics assegurant que la inclusió social sustenta les seves decisions.

Tots els nivells de l'administració pública poden participar. EPSA 2015 presentarà els premis en dues categories diferents en funció del nivell de l'administració:

  • Categoria 1: Projectes / casos presentats per les organitzacions de nivell europeu, nacional o regional
  • Categoria 2: Projectes / casos presentats per les organitzacions des del nivell supralocal o local.

A més, un tercer premi serà lliurat a un projecte o cas d'èxit excepcional - seleccionat entre ambdues categories - amb una perspectiva transversal significativa, per exemple, transfronterer, interadministratiu, intersectorial, etc.

A més dels tres premis abans esmentats, es lliuraran certificats de millors pràctiques a un conjunt de projectes que hagin obtingut les millors classificacions en cada categoria.

  • Cooperació interadministrativa