accesskey_mod_content

Reunió de treball i noves incorporacions al Fòrum CPP-RISP .

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

28 gener 2015

logo dades.gob

El Fòrum de Col·laboració Públic Privada en matèria de Reutilització de la Informació del Sector Públic (Fòrum CPP-RISP), celebrat ahir en les instal·lacions de la Red.es, ha revisat els avanços obtinguts i ha consensuat noves actuacions, en les quatre línies de treball definides: marc legal, col·laboracions sectorials, col·laboracions internacionals i accions de difusió i impuls.

Per part del sector privat, van assistir l'associació AMETIC (Associació Multisectorial d'empreses de l'Electrònica, les Tecnologies de la Informació i Comunicació, de les Telecomunicacions i dels Continguts); Adigital (Associació Espanyola d'Economia Digital); ASSETGI (Associació Multisectorial de la Informació), la fundació CTIC, que gestiona el projecte europeu ePSIplatform; així com, representants del fòrum CPP-TIC.

Han participat també representants de quatre nous col·lectius recentment incorporats: la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE); la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents (RECI); la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), així com, el Grup de Treball de RISP del Comitè Sectorial d'Administració Electrònica de Comunitats Autònomes, coordinat pel País Basc.

El fòrum CPP-TIC, com a coordinador de les actuacions en relació al marc legal, ha presentat els avanços en la recopilació i anàlisi de la normativa espanyola i de la Unió Europea aplicable a la reutilització de la informació del sector públic (RISP), així com, un primer esborrany de recomanacions per ajustar la contractació pública a les directrius marcades en l'àmbit de la RISP.

A continuació, l'equip Aporta, constituït per MINETUR, MINHAP i Red.es, ha presentat els principals resultats en la línia de treball dirigida a impulsar les col·laboracions sectorials. Destaca entre ells la Guia metodològica per a iniciatives de dades obertes sectorials document clau per desenvolupar una iniciativa de dades obertes des d'una aproximació col·laborativa entorn de/entorn d'una temàtica específica.

Finalment, en l'àmbit de les col·laboracions internacionals i accions de difusió i impuls, s'ha presentat un avanç del mapa de situació d'iniciatives RISP a Espanya, que veurà la llum en les properes setmanes i s'ha proposat la col·laboració dels membres del Fòrum en diferents projectes internacionals. Entre ells esmentar el taller organitzat per la xarxa Temàtica Share-PSI 2.0, la finalitat de la qual és identificar les millors pràctiques tant en la informació del sector públic, com del patrimoni cultural o dades científiques i comercials, així com, el projecte Open Data Monitor, una iniciativa paneuropea que permetrà identificar i caracteritzar els conjunts de dades públiques llocs a disposició en 25 països europeus

La reunió ha conclòs amb el compromís de seguir impulsant conjuntament aquest mecanisme de diàleg continu entre el sector públic i privat, en entendre's com la forma més adequada de seguir treballant en pro de fomentar un ecosistema dinàmic entorn de/entorn de les dades que asseguri la materialització dels beneficis econòmics i socials que suposa l'obertura de dades, tant públics com a privats.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Govern obert