accesskey_mod_content

AENOR presenta la primera norma per a les ciutats intel·ligents

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

28 gener 2015

AENOR (Associació Espanyola de Normalització i Certificació) ha publicat la primera Norma per a les Ciutats Intel·ligents, la UNIX 178301 sobre Dades Obertes (Open Data), que establix els requisits per a la reutilització d'estes dades elaborades o custodiats pel sector públic.

La norma UNIX 178301 Ciutats Intel·ligents. Dades Obertes (OPEN DATA)(Obri en nova finestra) , és la primera norma que establix un conjunt de requisits, per a la reutilització de Dades Obertes o Open Data elaborats o custodiats pel sector públic, en l'àmbit de les Ciutats Intel·ligents.

Les dades obertes establixen mecanismes de transparència i milloren la interoperabilitat entre l'Administració i entitats col·laboradores, augmentant així la rapidesa, l'accés a la informació i, per tant, la intel·ligència de les ciutats.

La UNIX 178301 facilita la reutilització de les dades elaborades o custodiats pel sector públic (open data) als beneficiaris d'eixa informació, com són les empreses proveïdores de servicis públics o els ciutadans, tenint en consideració l'aplicació de la llei de protecció de dades de caràcter personal.

A més servix de referència a l'Administració en la implantació i gestió de projectes de dades obertes.

D'altra banda, avalua la maduresa del projecte de dades obertes de la ciutat intel·ligent, gràcies a indicadors i mètriques relatius a sostenibilitat, qualitat, eficàcia i eficiència del projecte.

AENOR, en col·laboració amb la Secretaria d'Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació (SETSI) del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme ha desplegat el Comité Tècnic de Normalització AEN/CTN 178 “Ciutats intel·ligents”. Desenvolupa una estratègia de normalització per a ciutats intel·ligents i d'esta forma ajuda a abordar les qüestions relacionades amb el seu desenvolupament.

La norma constituïx la primera d'una sèrie de documents que permetran a les ciutats evoluciónar transformant-se en ciutats intel·ligents, en ciutats que apliquen les TIC. D'esta forma, millora la qualitat de vida i l'accessibilitat dels seus habitants i assegura un desenvolupament sostenible econòmic, social i ambiental que creix permanentment.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Govern obert