accesskey_mod_content

Nova nota tècnica de l'OBSAE. Els orígens del Portal de la Transparència i la seva reutilització per a l'Administració Local

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

30 desembre 2015

Logo OBSAE

Exemple de reutilització de solucions complexes per a totes les Administracions Públiques.

El disseny conceptual i tecnològic del projecte del Portal de Transparència, té el seu punt de partida en la publicació de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de la transparència, accés a la informació pública i el bon govern.

En aquest context s'identifica al Ministeri de la Presidència com a responsable funcional del Portal de la Transparència i de la política de transparència i a la DTIC com a responsable tecnològic del portal. Amb la col·laboració de tots dos actors, es va engegar el portal de transparència del Govern d'Espanya(Obre en nova finestra) el 10 de desembre de 2014.

Com a evolució natural, tant tecnològicament, com organitzativament, aquest portal es va oferir com a base perquè qualsevol administració pogués fer ús d'una plataforma equivalent, especialment interessant per al cas d'Entitats Locals que havien d'escometre la implantació del seu portal de transparència abans del 10 de desembre de 2015.

En aquest context se signa un conveni de col·laboració amb la FEMP per promoure i facilitar el desenvolupament de la transparència en les entitats locals. Els resultats aconseguits per el servei Portal de la Transparència en el núvol per a entitats locals han estat excel·lents. A dia d'avui, gairebé 1.300  entitats locals han sol·licitat formar part de la comunitat de la “Transparència Local”.

Per a més informació pot consultar la nota tècnica: "Els orígens del Portal de la Transparència i la seva reutilització per a l'Administració Local"

  • Observatori d'Administració Electrònica
  • Infraestructures i serveis comuns
  • Govern obert
Punt d'Accés General
 
Punt d'Accés General