accesskey_mod_content

Nova nota tècnica de l'OBSAE: Atenció telefònica al ciutadà unificada - Telèfon 060

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

29 abril 2015

logo obsae

El procés de consolidació dels telèfons d'atenció al ciutadà en l'àmbit de l'Administració General de l'Estat

El telèfon 060 es presenta en 2006 per a oferir als ciutadans la informació dels servicis de l'Administració General de l'Estat de forma centralitzada i connectar amb els telèfons d'atenció al ciutadà d'altres administracions.

En els seus inicis, el 060 oferia informació relativa a qüestions comunes a diversos Ministeris. No obstant açò, buscant satisfer l'objectiu pel qual es crea, comença a establir acords multi-departamentals per a oferir més informació i tràmits. Alguns exemples són l'assumpció de l'accés a servicis generals del Ministeri de l'Interior o els servicis d'informació administrativa sobre trànsit de la DGT, els acords de la qual es van firmar en 2008.

En 2013, es publiquen les línies d'acció definides per la Comissió per a la Reforma de les Administracions Públiques (d'ara endavant CORA). Entre elles una dedicada al telèfon 060. L'objectiu d'esta mesura és doble. D'una banda simplificar l'accés dels ciutadans a la informació i servicis via el canal d'atenció telefònica: evitant l'actual necessitat d'haver de conéixer els diferents nombres d'atenció de les Administracions Públiques i establir tantes cridades com a tràmits es vullguen realitzar.

En la nova nota tècnica de l'OBSAE "Atenció telefònica al ciutadà unificada - Telèfon 060" s'aporta més informació sobre les actuacions dutes a terme en este procés i els objectius aconseguits.

  • Observatori d'Administració Electrònica
  • Ciutadà