Directiva comunitària del 26 de juny de 2013.

" /> Directiva comunitària del 26 de juny de 2013." /> PAe - Aprovat pel Consell de Ministres el projecte de Llei sobre reutilització de la informacion del sector públic
accesskey_mod_content

Aprovat pel Consell de Ministres el projecte de Llei sobre reutilització de la informacion del sector públic

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

28 abril 2015

El Consell de Ministres ha aprovat la remissió a les Corts del Projecte de Llei que modifica la Llei sobre reutilització de la informació del sector públic, del 16 de novembre de 2007, amb la finalitat d'incorporar les novetats sobre este tema que introduïx una Directiva comunitària del 26 de juny de 2013.(Obri en nova finestra)

Entre les novetats que s'introduïxen, en el Projecte, que compta amb l'informe favorable del Consell d'Estat, destaca l'extensió de la reutilització d'informació del sector públic a tres tipus d'institucions culturals: biblioteques, arxius i museus. També s'establix que, si s'aplica una tarifa per la reutilització de documents, ha de limitar-se als costos marginals en què s'incórrega per a la seua reproducció, posada a disposició o difusió.

Així mateix, es fomenta l'ús de llicències obertes, imposant les mínimes restriccions possibles sobre la reutilització.
D'altra banda, la Secretaria d'Estat d'Administracions Públiques, en coordinació amb la Secretaria d'Estat de Telecomunicacions i Societat de la Informació, presentarà cada tres anys a la Comissió Europea un informe sobre la informació disponible del sector públic per a la seua reutilització.

Els acords exclusius de reutilització a favor de tercers se subscriuran excepcionalment per tres anys, quan siga necessari per a la prestació d'un servici d'interés públic. D'altra banda, els acords exclusius per a la digitalització dels recursos culturals tindran una durada general de deu anys.
A més, al marge del contingut de la directiva comunitària, s'incorpora el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) al procés de reutilització de la informació, amb un banc de dades específic en el cas de realització d'enquestes quantitatives.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Govern obert