accesskey_mod_content

Cl@ve és guardonat amb el premi al millor projecte de seguretat en CNIS

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

23 abril 2015

logo clau

El projecte cl@ve, identitat electrònica per a les administracions, va rebre, dins de les activitats del Congrés Nacional d'Innovació i Serveis Públics - CNIS, el premi al millor projecte de seguretat consolidat en la V edició dels premis CNIS.

Cl@ve és la plataforma comuna del Sector Públic Administratiu Estatal per a la identificació, autenticació i signatura electrònica mitjançant l'ús de claus concertades, oberta a la seva utilització per part de totes les Administracions Públiques. Cl@ve és un sistema orientat a unificar i simplificar l'accés electrònic dels ciutadans als serveis públics, permetent que aquests puguin identificar-se davant l'Administració mitjançant claus concertades (usuari més contrasenya), sense haver de recordar claus diferents per accedir als diferents serveis.

Es tracta d'un projecte col·laboratiu en el qual para la seva construcció i prestació de servei estan col·laborant diferents actors:

  • Adreça de Tecnologies de la Informació i Comunicacions com a responsables del servei i oferint la passarel·la mediadora i portal informatiu.
  • Seguretat Social oferint el sistema de cl@ve permanent.
  • Agència Estatal d'Administració Tributària oferint el sistema de cl@ve pin.
  • Direcció general de la Policia per a la futura provisió de la signatura en el núvol.

La V convocatòria dels premis CNIS ha rebut 68 candidatures de 44 administracions. L'entrega entrega dels V Premis CNIS(Obre en nova finestra)   es va dur a terme en la segona jornada de treball del Congrés Nacional d'Innovació i Serveis Públics - CNIS. Quinze categories i dos premis especials van ressaltar el treball dut a terme durant tot l'any per les diferents administracions públiques.

Entre els guardonats, com a millor projecte de seguretat consolidat, es troba la plataforma cl@ve. A l'acte de recepció del premi van acudir responsables dels diferents organismes implicats.

Per a més informació sobre Cl@ve pot consultar:

  • Identitat i Signatura electrònica
  • Seguretat
  • Infraestructures i serveis comuns
  • Centre de Transferència de Tecnologia