administracion.gob.es, que facilitarà la relació dels ciutadans amb les Administracions Públiques, en ser la porta d'entrada via internet als serveis públics.

" /> administracion.gob.es, que facilitarà la relació dels ciutadans amb les Administracions Públiques, en ser la porta d'entrada via internet als serveis públics." /> PAe - Engegada del Punt d'Accés General, administracion.gob.es, porta d'entrada als serveis públics
accesskey_mod_content

Engegada del Punt d'Accés General, administracion.gob.es, porta d'entrada als serveis públics

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

30 octubre 2014

El 29 d'Octubre ha començat a funcionar el Punt d'Accés General, administracion.gob.es(Obre en nova finestra) , que facilitarà la relació dels ciutadans amb les Administracions Públiques, en ser la porta d'entrada via internet als serveis públics.

 • Els tràmits electrònics representen ja el 78% del total de tràmits dels ciutadans amb l'Administració General de l'Estat.
 • El nou Punt d'Accés General, a més de facilitar l'accés als tràmits per via electrònica, orienta als ciutadans, centralitza la informació, ofereix ajuda als emprenedors, fomenta la participació ciutadana amb més presència en xarxes socials i brinda una major disponibilitat de les bústies de suggeriments
 • Està preparat per incorporar el sistema d'identificació Cl@ve dels ciutadans davant l'Administració i la consulta de les seves notificacions a través de Notific@

El Punt d'Accés General és una de les mesures impulsades per la Comissió per a la Reforma de les Administracions Públiques (CORA), amb l'objectiu de construir la “Administració virtual”, de manera que els ciutadans disposin d'un sol punt d'entrada per accedir a tota la informació necessària per iniciar, tramitar i concloure els seus procediments administratius, obtenir les dades necessàries per relacionar-se amb l'Administració, complir les seves obligacions i conèixer els seus drets.

Amb aquesta mesura s'inicia la fi de la dispersió dels serveis de les Administracions Públiques, fins ara en diferents portals, s'unifica tota la informació sobre tràmits i, des del Punt d'Accés General, és ja possible comptar amb una Administració virtualment operativa i oberta 24 hores al dia, 7 dies a la setmana, 365 dies a l'any.

Tramitació electrònica
A través de l'Administració electrònica, els ciutadans van realitzar en 2013 370,5 milions de tràmits electrònics (76%) enfront de 117,7 milions de tràmits no electrònics (24%). En 2014, en el primer semestre, els tràmits electrònics sumen 205 milions (78,6%) enfront de 55,7 milions de tràmits no electrònics (21,4%).

Avui, els més de 4.300 tràmits i serveis públics als quals es pot accedir per via electrònica produeixen estalvis importants, només en 2013 l'estalvi va superar els 16.600 milions d'euros, entre altres motius, segons el model estàndard de costos homologat per la UE, perquè una gestió electrònica té un cost mitjà de sol 5 euros, enfront de 80 euros d'un tràmit presencial. I una notificació postal costa 2,55 euros, mentre una notificació electrònica amb prou feines costa 0,03 euros.

Nous serveis en el Punt d'Accés General

 • El nou portal, orientarà als ciutadans en la seva relació amb les Administracions Públiques, oferint la informació i els serveis que tenen a la seva disposició.
 • Ofereix ajuda a les empreses i emprenedors, i canalitza a través de la Finestreta Única Directiva de Serveis (eugo.es) les alternatives que l'Administració ofereix per a la creació d'una empresa des de la xarxa.
 • Facilita l'accés al catàleg de procediments administratius de l'Administració General de l'Estat i d'altres Administracions Públiques, en funció de la signatura de convenis.
 • Fomenta en els ciutadans la utilització de la tramitació electrònica en facilitar l'accés als serveis electrònics mitjançant una classificació i ordenació per matèries des de la perspectiva ciutadana.
 • Fomenta la participació dels ciutadans amb un augment de la presència en xarxes socials i bústies de suggeriments i opinió.

El Punt d'Accés General també recollirà una carpeta ciutadana que incorporarà, en la seva segona fase, els següents serveis:

 • Integració amb el sistema d'identificació propi de l'Administració General de l'Estat: Cl@ve .
 • Consulta de les comunicacions i notificacions rebudes a través de la plataforma Notific@.
 • Les notificacions per compareixença davant la seu electrònica del punt d'accés general.

D'altra banda, aquesta carpeta està preparada també para, en la mesura que els recursos ho permetin, consultar l'estat de tramitació dels expedients, sent, d'aquesta forma, una veritable carpeta ciutadana.

Antecedents i evolució

Com a antecedent al punt d'accés general existeix des de l'any 2006 el portal 060.es ( www.060.es(Obre en nova finestra) ) que ofereix informació sobre els serveis electrònics i l'activitat i organització de les AAPP.

El Punt d'Accés General substitueix al citat portal i introdueix les següents millores:

 • Orienta als ciutadans en la seva relació amb l'administració amb pautes d'ajuda organitzades en esdeveniments / necessitats dels ciutadans.
 • Conté guies d'assistència en esdeveniments que impliquen diversos tràmits i/o de diferents administracions.
 • Permet l'accés a tots els procediments i tràmits de l'AGE amb informació sobre els mateixos, documentació a presentar i accés al formulari Ofereix informació general sobre l'organització de les Administracions Públiques.
 • Permet l'ús d'aplicacions mòbils d'ajuda als ciutadans (actualment, cercador d'oficines i, pròximament, cercador d'ocupació pública i proves de capacitació professional) disponibles en les dues principals plataformes (iOS i Android).
 • En matèria d'ocupació pública, a més de les subscripcions a convocatòries que ja podien realitzar-se, es podran consultar en un futur les comunicacions i les notificacions realitzades per correu postal, a través de la plataforma Notific@; a més, es permet realitzar les notificacions per compareixença a la seu electrònica del Punt d'Accés General.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

 • Serveis electrònics
 • Identitat i Signatura electrònica