accesskey_mod_content

Els registres consulars tramitaran per via electrònica els assumptes de nacionalitat i estat civil.

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

13 novembre 2014

L'intercanvi segur d'informació entre Assumptes estrangers i Justícia es realitzarà en amb prou faenes segons gràcies al servici CORINTO d'Hisenda i Administracions Públiques.

El Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques ha posat en funcionament una nova plataforma d'Administració electrònica, denominada CORINTO (correspondència interadministrativa), amb la intenció de seguir eliminant el temps, en la comunicació entre Administracions, i suprimint l'intercanvi de paper.

Esta aplicació es posa en marxa ja per a l'intercanvi segur de documentació per via electrònica entre els Registres Civils Consulars i la Direcció general dels Registres i del Notariat en matèria de Nacionalitat i Estat Civil. En concret, permetrà als Registres Civils Consulars, dependents del Ministeri d'Assumptes estrangers i de Cooperació, enviar els expedients en matèria de Nacionalitat i Estat Civil a la Direcció general dels Registres i del Notariat, dependent del Ministeri de Justícia.

La via electrònica substituïx a la valisa diplomàtica en estos tràmits.

Fins ara, l'enviament dels expedients es realitzava en paper mitjançant valisa diplomàtica, amb el consegüent cost associat, i els elevats temps d'enviament des dels consolats en l'estranger. Amb la nova aplicació, i una vegada digitalitzat l'expedient, es rebrà en qüestió de segons en el Ministeri de Justícia, on immediatament començarà la seua tramitació.

Després dels bons resultats del projecte pilot, Assumptes estrangers ha decidit ja que els Consolats Generals a Bogotà, Buenos Aires, Nova York i Santiago de Xile passen a utilitzar exclusivament la plataforma CORINTO en les seues comunicacions amb Justícia i viceversa.

Paral·lelament, s'han iniciat els treballs per a la incorporació gradual a l'ús de la plataforma de les Oficines Consulars de Sant Francisco, Washington, Miami, Los Angeles, Houston, Chicago, Boston, Monterrey, Mèxic, Guadalajara, Sao Paulo, Salvador de Badia, Rio de Janeiro, Porte Alegre, Caracas, Badia Blanca, Rosario, Lima, Quito, Cartagena d'Índies, Montevideo, Jerusalem, Alexandria, Dakar, Lagos, Bata, Tetuán, Tànger, Rabat, Nador, Larraix, Casablanca, Agadir, Mont-real i Toronto.

Els estalvis esperats gràcies a la implantació d'este sistema són molt importants. Només l'estalvi per no utilitzar la valisa diplomàtica en les quatre oficines consulars incorporades al sistema (Bogotà, Buenos Aires, Nova York i Santiago de Xile), aconseguirà els 11.700 euros anuals.Tenint en compte que en els pròxims mesos es preveu la incorporació gradual de 36 consolats més, els estalvis anuals suposaran centenars de milers d'euros únicament en este concepte.

A més, els grans beneficiaris d'esta implantació són els ciutadans, que veuran reduïts els períodes de tramitació dels seus expedients, gràcies a l'important estalvi dels temps d'intercanvi de la documentació entre les Administracions.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

Més informació sobre la solució CORINTO en el CTT

  • Servicis electrònics
  • Cooperació interadministrativa
  • Infraestructures i servicis comuns
  • Centre de Transferència de Tecnologia