accesskey_mod_content

L'administració electrònica està ja instal·lada en tots els municipis menors de 20.000 habitants de Màlaga.

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

28 novembre 2014

Este progrés ha sigut possible amb el projecte Àgora de la diputació de Màlaga
que proveïx infraestructures per a millorar el servici ciutadà mitjançant la tramitació telemàtica de gestions municipals.

L'administració electrònica està ja instal·lada en tots els municipis menors de 20.000 habitants de la província de Màlaga gràcies al programa Àgora, gestionat per la Diputació i cofinançat amb fons europeus. Així ho ha anunciat hui el vice-president de Govern Obert i Noves Tecnologies, Francisco Oblaré, en la presentació de l'estudie ‘Anàlisi de les webs municipals’, realitzat pel doctor per la Universitat de Màlaga (UMA) Vicente Almenara.

Este estudi repassa vint aspectes diferents en les pàgines dels ajuntaments de la província, quasi totes dissenyades i posades en servici per la Diputació per mitjà dels seus programes de concertació o mitjançant contractació. Conclou que la pràctica totalitat d'elles utilitza la via del correu electrònic com a mitjà principal de contacte amb els usuaris i que no obstant açò les xarxes socials encara no són majoritàries (presents en el 40%).

A més, un 88% dels 101 portals estudiats presenta enllaços sobre transparència i participació ciutadana, “en la línia defesa per totes les institucions i complint amb la llei nacional”, ha afegit Oblaré. Un 63% d'estes pàgines webs presenten una versió en anglés, i un nombre menor d'elles també inclou altres idiomes, ha aclarit l'autor, que firma l'estudi al costat de Dolores Cueto Zayas.

En el que va d'any, la connexió de tots els municipis menors de 20.000 habitants a Àgora ha permès tramitar 27.000 expedients electrònics, 164.000 registres d'entrada i eixida i unes 130.000 firmes de documents electrònics, tots ells fàcilment localitzables i disponibles per als ciutadans interessats.

A més, ha explicat que els servidors de la Diputació de Màlaga funcionen com el ‘núvol’ dels ajuntaments de la província gràcies a Àgora, “ja que els consistoris tenen la garantia que la informació està perfectament allotjada, amb més seguretat i un suport continu al llarg de tot l'any”.

Per a incrementar el servici i suport als municipis. la Diputació va firmar el passat mes de juny amb l'entitat Red.es del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme un conveni per a avançar en l'administració electrònica i la millora de l'atenció al ciutadà, xifrat en 1,3 milions d'euros, per al desenvolupament d'infraestructures i l'adquisició d'equipament.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Cooperació interadministrativa
  • Servicis electrònics