accesskey_mod_content

Nou canal d'atenció ciutadana “La teua Seguretat Social”

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

29 juliol 2014

Es tracta d'un portal WEB de servicis integrats que proporciona informació personalitzada al ciutadà segons el seu perfil (edat, actiu, pensionista…) i li permet efectuar les gestions més habituals en l'àmbit de les competències de l'Institut Nacional de la Seguretat Social.

L'accés al nou portal pot realitzar-se des de la seu electrònica de la Seguretat Social o directament des d'https://el https://el teu.seg-social.gob(Obri en nova finestra)  és mitjançant usuari i contrasenya. Per a crear-la és imprescindible que el ciutadà acudisca a una oficina de la Seguretat Social amb l'objecte de registrara, proporcionant un telèfon mòbil que serà necessari para determinats servicis. Una vegada registrat, obtindrà un codi d'activació que li permetrà generar la seua pròpia clau d'accés.

Així, l'usuari podrà accedir a “La “La teua Seguretat Social”(Obri en nova finestra) amb una pàgina d'inici personalitzada en la qual podrà veure un resum de la seua situació de cotització, el temps que li queda per a la seua jubilació ordinària i l'edat amb la qual pot accedir a esta. A més tindrà informació sobre el seu dret i el dels seus beneficiaris a assistència sanitària.

Este nou canal d'atenció ciutadana és un entorn segur ja que el ciutadà crea les seues claus d'accés i a més per a accedir a determinats servicis es requerix també d'una validació addicional enviant a l'interessat un codi per SMS d'un sol ús.

Des de “La teua Seguretat Social” es podrà accedir als diferents servicis. En una primera fase seran possibles els següents:

 • Conéixer l'edat previsible de jubilació ordinària
 • Temps que falta per a poder jubilar-se de forma ordinària
 • Informació sobre els períodes de cotització acreditats a l'efecte de prestacions
 • Informació sobre la pensió i les seues quanties, així com l'obtenció de qualsevol certificat relacionat amb la pensió
 • Certificats de la condició de no pensionista
 • Comprovació del reconeixement del dret a l'assistència sanitària del titular i dels seus beneficiaris i l'obtenció del document que acredita aquest dret
 • Creació i modificació de la contrasenya
 • Sol·licitud de la Targeta Sanitària Europea (TSE), que s'enviarà a qualsevol domicili que ens indique i l'obtenció, en cas necessari, del Certificat provisional substitutori (CPS) de la TSE
 • Obtenció del formulari necessari per a tindre dret a la prestació d'assistència sanitària en aquells països europeus en els quals s'exigix un període previ de cotització

Açò servicis s'aniran ampliant en els pròxim mesos amb un simulador de jubilació on es podrà consultar la data en la qual es pot sol·licitar la jubilació, quanties a una data de jubilació determinada, conéixer l'estat de tramitació de qualsevol sol·licitud, formular sol·licituds de jubilació, maternitat, paternitat, viudetat…

“La teua Seguretat Social” suposa un primer pas en el nou model d'atenció i informació integral al ciutadà a través del canal on-line, en el marc del Pla Estratègic de l'INSS 2013-2015.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

 • Ciutadà
 • Servicis electrònics