accesskey_mod_content

Nou canal d'atenció ciutadana “La teva Seguretat Social”

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

29 juliol 2014

Es tracta d'un portal WEB de serveis integrats que proporciona informació personalitzada al ciutadà segons el seu perfil (edat, actiu, pensionista…) i li permet efectuar les gestions més habituals en l'àmbit de les competències de l'Institut Nacional de la Seguretat Social.

L'accés al nou portal pot realitzar-se des de la seu electrònica de la Seguretat Social o directament des d'https://el https://el teu.seg-social.gob(Obre en nova finestra)  és mitjançant usuari i contrasenya. Per crear-la és imprescindible que el ciutadà acudeixi a una oficina de la Seguretat Social amb l'objecte de registrés, proporcionant un telèfon mòbil que serà necessari para determinats serveis. Una vegada registrat, obtindrà un codi d'activació que li permetrà generar la seva pròpia clau d'accés.

Així, l'usuari podrà accedir a “La “La teva Seguretat Social”(Obre en nova finestra) amb una pàgina d'inici personalitzada en la qual podrà veure un resum de la seva situació de cotització, el temps que li queda per a la seva jubilació ordinària i l'edat amb la qual pot accedir a aquesta. A més tindrà informació sobre el seu dret i el dels seus beneficiaris a assistència sanitària.

Aquest nou canal d'atenció ciutadana és un entorn segur ja que el ciutadà crea les seves claus d'accés i a més per accedir a determinats serveis es requereix també d'una validació addicional enviant a l'interessat un codi per SMS d'un sol ús.

Des de “La teva Seguretat Social” es podrà accedir als diferents serveis. En una primera fase seran possibles els següents:

 • Conèixer l'edat previsible de jubilació ordinària
 • Temps que falta per poder jubilar-se de forma ordinària
 • Informació sobre els períodes de cotització acreditats a l'efecte de prestacions
 • Informació sobre la pensió i les seves quanties, així com l'obtenció de qualsevol certificat relacionat amb la pensió
 • Certificats de la condició de no pensionista
 • Comprovació del reconeixement del dret a l'assistència sanitària del titular i dels seus beneficiaris i l'obtenció del document que acredita aquest dret
 • Creació i modificació de la contrasenya
 • Sol·licitud de la Targeta Sanitària Europea (TSE), que s'enviarà a qualsevol domicili que ens indiqui i l'obtenció, en cas necessari, del Certificat provisional substitutori (CPS) de la TSE
 • Obtenció del formulari necessari per tenir dret a la prestació d'assistència sanitària en aquells països europeus en els quals s'exigeix un període previ de cotització

Això serveis s'aniran ampliant en els proper mesos amb un simulador de jubilació on es podrà consultar la data en la qual es pot sol·licitar la jubilació, quanties a una data de jubilació determinada, conèixer l'estat de tramitació de qualsevol sol·licitud, formular sol·licituds de jubilació, maternitat, paternitat, viduïtat…

“La teva Seguretat Social” suposa un primer pas en el nou model d'atenció i informació integral al ciutadà a través del canal on-line, en el marc del Pla Estratègic de l'INSS 2013-2015.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

 • Ciutadà
 • Serveis electrònics