Centre Nacional d'Informació Geogràfica, (CNIG), publica dades obertes geogràfiques en datos.gob.es a través d'una federació establida entre els catàlegs de les dos organitzacions.
 

" /> Centre Nacional d'Informació Geogràfica, (CNIG), publica dades obertes geogràfiques en datos.gob.es a través d'una federació establida entre els catàlegs de les dos organitzacions.
 " /> PAe - El Centre Nacional d'Informació Geogràfica federa dades obertes amb datos.gob.es
accesskey_mod_content

El Centre Nacional d'Informació Geogràfica federa dades obertes amb datos.gob.es

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

21 febrer 2014

logo de datos.gob.es

El Centre Nacional d'Informació Geogràfica , (CNIG), publica dades obertes geogràfiques en datos.gob.es (Obri en nova finestra) a través d'una federació establida entre els catàlegs de les dos organitzacions.
 

El Centre Nacional d'Informació Geogràfica és un organisme autònom adscrit des del seu origen a l'Institut Institut Geogràfic Nacional (Obri en nova finestra) (IGN) i encarregat de la publicació de les dades produïdes pel propi Institut sol o en col·laboració amb altres organismes. El CNIG explica a més amb una dilatada experiència en la publicació de dades tant mitjançant el seu Centre de Descàrregues (Obri en nova finestra) com a través del geoportal de la Infraestructura de Dades Espacials d'Espanya(Obri en nova finestra) , que acull a tota una comunitat d'Administracions públiques, així ho explica Antonio F. Rodríguez, Cap d'Àrea d'Infraestructura d'Informació Geogràfica del CNIG en entrevista(Obri en nova finestra) realitzada en l'últim Encontre Aporta.

L'IGN, després d'una gran evolució històrica promoguda per la creixent necessitat de dades geogràfiques, és una de les principals i més importants font d'informació geogràfica bàsica del territori ja que produïx dades oficials i de qualitat. Fruit de les seues funcions i competències encomanades relacionades amb l'astronomia, geodèsia, geofísica, observació del territori, cartografia, producció i difusió d'informació geogràfica, promou productes i servicis de qualitat, a més de garantir i distribuir dades geogràfiques oficials.

La federació de dades ha començat amb la publicació de 32 conjunts de dades en Catàleg de dades(Obri en nova finestra) de datos.gob.es. Estos conjunts de dades són, principalment, mapes d'ocupació del sòl, bases i mapes topogràfics a diferents escales, mapes autonòmics i provincials, ortofotos, llistes de carrers, etc. Els conjunts de dades aporten al Catàleg de dades un increment notable en el nombre de conjunts de dades geogràfiques disponibles.

  • Govern obert
  • Centre de Transferència de Tecnologia