accesskey_mod_content

La Generalitat Valenciana firma conveni de col·laboració amb els notaris per a no aportar escriptures en paper en les declaracions d'impostos.

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

24 febrer 2014

Està previst que els quasi 350 notaris de la Comunitat Valenciana remeten a la Generalitat cada any entre 200.000 i 250.000 escriptures públiques en format electrònic cada any.

Està previst que els quasi 350 notaris de la Comunitat remeten a la Generalitat cada any entre 200.000 i 250.000 escriptures públiques en format electrònic cada any.

El conseller ha ressaltat que es perseguix "incentivar la presentació en línia de declaracions tributàries per part de ciutadans, gestors i assessors fiscals, la qual cosa permet importants estalvis, tant en paper com en desplaçaments físics a dependències tributàries".

En 2013 més d'un 67% del nombre total de declaracions presentades del model 600 de l'Impost sobre Transmissions Patrimonials s'ha realitzat telemàticament, la qual cosa ha suposat més d'un 72% de la recaptació, amb un estalvi en paper d'entre 2,5 i 3 milions de fulles.

Moragues ha posat l'accent en els esforços del Consell "per a aprofundir en la labor ja empresa de construcció d'una verdadera administració electrònica en l'àmbit de la gestió tributària de la Generalitat, evitant desplaçaments a ciutadans i empreses, promovent noves actuacions per a facilitar la presentació telemàtica de declaracions i documents amb transcendència fiscal per part dels ciutadans".

Tot açò, en el marc legal del principi d'impuls de l'aplicació dels mitjans electrònics als processos de treball i la gestió dels procediments i de l'actuació administrativa, i en el context del procés de simplificació i reducció de càrregues administratives a través dels plans SIRCA1 (2010-2012) i el vigent SIRCA2 (2013-2015)(Obri en nova finestra) .

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Ciutadà
  • Servicis electrònics