accesskey_mod_content

La Generalitat Valenciana signa conveni de col·laboració amb els notaris per no aportar escriptures en paper a les declaracions d'impostos.

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

24 febrer 2014

Està previst que els gairebé 350 notaris de la Comunitat Valenciana remetin a la Generalitat cada any entre 200.000 i 250.000 escriptures públiques en format electrònic cada any.

Està previst que els gairebé 350 notaris de la Comunitat remetin a la Generalitat cada any entre 200.000 i 250.000 escriptures públiques en format electrònic cada any.

El conseller ha ressaltat que es persegueix "incentivar la presentació en línia de declaracions tributàries per part de ciutadans, gestors i assessors fiscals, la qual cosa permet importants estalvis, tant en paper com en desplaçaments físics a dependències tributàries".

En 2013 més d'un 67% del nombre total de declaracions presentades del model 600 de l'Impost sobre Transmissions Patrimonials s'ha realitzat telemàticament, la qual cosa ha suposat més d'un 72% de la recaptació, amb un estalvi en paper d'entre 2,5 i 3 milions de fulles.

Moragues ha posat l'accent en els esforços del Consell "per aprofundir en la labor ja empresa de construcció d'una veritable administració electrònica en l'àmbit de la gestió tributària de la Generalitat, evitant desplaçaments a ciutadans i empreses, promovent noves actuacions per facilitar la presentació telemàtica de declaracions i documents amb transcendència fiscal per part dels ciutadans".

Tot això, en el marc legal del principi d'impuls de l'aplicació dels mitjans electrònics als processos de treball i la gestió dels procediments i de l'actuació administrativa, i en el context del procés de simplificació i reducció de càrregues administratives a través dels plans SIRCA1 (2010-2012) i el vigent SIRCA2 (2013-2015)(Obre en nova finestra) .

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Ciutadà
  • Serveis electrònics