accesskey_mod_content

Gairebé 14.300 procediments dirigits al Govern de Cantàbria es van iniciar per internet des de 2012

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

26 febrer 2014

El Govern regional i la CEOE abordaran aquest dimarts els avanços en la i-Administració i el catàleg per a la simplificació de tràmits.

Un total de 14.288 sol·licituds, escrits i comunicacions dirigits al Govern de Cantàbria han estat presentats des de 2012 a través d'Internet en el Registre Electrònic autonòmic.
Des d'aquesta data s'han superat els 400.000 documents i certificats oficials generats de forma autonòmica pel Govern de Cantàbria, evitant la duplicitat de documentació i estalviant a empreses i ciutadans l'acreditació d'aquella informació amb la qual ja expliquen les diferents administracions.

"NOU IMPULS" A l'ADMINISTRACIÓ ELECTRÒNICA"

En un comunicat, el Govern regional ha expressat la seva intenció de seguir incrementant aquest nombre mitjançant un "nou impuls" a l'administració electrònica i a la simplificació de més tràmits administratius, que redueixin costos i generin estalvis a ciutadans i empreses.
El Govern pretén explicar per a això amb l'opinió i col·laboració dels agents i entitats implicades, i millorar els resultats.
A aquest efecte, mantindrà un nou encontre dimarts que ve amb la patronal càntabra, en el qual abordaran els avanços i s'analitzaran les iniciatives tendents a accelerar el temps de gestió dels expedients administratius, capaços de dinamitzar sectors socials i econòmics.
Est serà l'eix principal de la segona reunió de treball que lideraran el president de Cantàbria, Ignacio Diego, i la presidenta de la patronal CEOE, Gema Díaz, dins dels encontres mensuals que es van comprometre a mantenir ambdues parts per definir les línies d'actuació i concretar projectes que contribueixin a impulsar el sector empresarial, desenvolupar el teixit industrial i la creació d'ocupació.
Durant la reunió de treball s'analitzarà el catàleg de procediments en els quals s'ha procedit a la simplificació de tràmits que afecten a l'activitat econòmica de les empreses càntabres, així com altres propostes i mesures de tipus tecnològic i documental.

700 PROCEDIMENTS ELECTRÒNICS

En 2012, el Govern regional va iniciar un camí per a la reducció dels tràmits i el desenvolupament de la i-Administració, a través de sengles decrets que regulen, d'una banda, les comunicacions electròniques i la seu electrònica, i, per un altre, la simplificació documental dels procediments administratius.

Ambdues eines han permès promoure els procediments que s'inicien de forma telemàtica, més de 7.000 anualment. De fet, tots els procediments de l'Administració Autonòmica, uns 700, es poden iniciar ja de forma electrònica, mitjançant l'ús de signatura digital.
En l'àmbit de la simplificació administrativa, s'han inclòs importants accions tendents a evitar la duplicitat de la documentació. El Govern de Cantàbria ja no sol·licita a ciutadans i entitats la presentació d'aquella documentació que ja obra en poder de les diferents administracions públiques, com pot ser el DNI, dades de la declaració de la renda, prestacions per desocupació, entre uns altres.

A través d'una nova xarxa informàtica, que permet la interconnexió de les diferents administracions estatals i autonòmiques, l'Executiu regional obté els certificats pertinents que anteriorment s'exigia aportar a ciutadans i empreses.
Des del seu inici, en 2012, aquest nou servei ha estalviat la presentació de 401.434 certificats i documents d'aquest tipus a la ciutadania, 282.000 dels quals durant l'exercici 2013.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Serveis electrònics
  • Ciutadà